Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A Holnemvolt Vár részeként születik újjá a körhinta 2018. április 13.

Hamarosan megnyíló új játszóparkunk, a Holnemvolt Vár részeként a patinás régi körhintára is felülhet majd a közönség. Előbb azonban kívül-belül újjávarázsoltuk a 110 esztendős játéküzemet. Két évtizede nem volt rajta ilyen felújítás.

Állatkertünk készülő, és hamarosan meg is nyíló új játszóparkja, a Holnemvolt Vár sok érdekes látnivalót, élményt és programot kínál majd a nagyközönségnek. A játszópark része lesz a patinás régi körhinta is, amely újjászületve várja majd a látogatókat. A 110 éves játéküzemet ugyanis kívül-belül felújítottuk. Az újjávarázsolt körhinta megnyitásáig – kedvcsináló gyanánt – az alábbi kisfilmet készítettük:

A körhinta felújítása két ütemben valósult meg. A 2016-os és 2017-es szezon közötti időszakban rendbe hoztuk a forgófedélzet figuráit, köztük a huszonkét faragott falovat, a két angyalos-tükrös hintót, a két kishajót és a két forgó gondolát, valamint a pódium közepén álló baldachinos építményt is. Kijavítottuk a figurák sérüléseit és felületi hibáit, és valamennyit újra is festettük. A két hintó és a baldachin új aranyozást is kapott. Ugyanebben az időben a hajtásrendszer korszerűsítését is elvégeztük.

 

A 2017-es és 2018-as szezon közötti időszakban pedig magát a körhintaházat is felújítottuk, ide értve a külső homlokzatokat, illetve a belső tér és a mennyezeti festmény rendbehozatalát is. A műemléki helyreállítás megtervezése, s különösen az eredeti hangulatot idéző színek kiválasztásában a két évtizeddel ezelőtti felújításban is kulcsszerepet játszó Baliga Kornéllal is konzultáltunk. A patinás körhinta így újjávarázsolva fogadhatja majd az új állatkerti játszópark, a Holnemvolt Vár közönségét.

 

A régi körhintáról, történetéről és működéséről további részleteket, érdekességeket itt írunk. A körhinta jövőbeni szomszédságáról pedig itt lehet olvasni. Akit az érdekel, hogy a körhintát korábban üzemeltető Vidámpark miért és hogyan szűnt meg, és hogyan örökölte meg a játéküzemet az Állatkert, erről a témakörről itt talál részleteket. Aki pedig arra kíváncsi, hogy mit kell tudni az egykori vurstliról (amelynek része volt a körhinta is, és amelytől aztán a Vidámpark megörökölte azt), annak itt érdemes tájékozódnia.