Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Lezárult a körhinta idei szezonja 2017. szeptember 12.

Szeptember 10-én lezárult a műemléki körhinta idei szezonja. A patinás játék azonban ezután sem fog Csipkerózsika-álmot aludni: folytatjuk az év elején megkezdett munkát, s a forgófedélzet figurái után magát a körhintaházat is rendbe hozzuk.

Lezárult a patinás műemléki körhinta idei szezonja. Az évad április elsején kezdődött, azóta minden hétvégén és ünnepnapon, illetve a nyári hónapokban hétköznaponként is nyitva állt a nagyközönség előtt, általában reggel 10-től délután 6-ig. Bár a szezonnak szeptember 10-én vége lett, a körhinta körül a leállás időszakában is serény munka folyik majd. Folytatódnak ugyanis a tavaly ősszel megkezdett felújítási munkálatok.

Amint arról már áprilisban beszámoltunk, a 2017-es szezon kezdetére rendbe hoztuk a körhinta forgópódiumának figuráit, köztük a faragott falovakat, az angyalos-tükrös hintókat, a kishajókat és a gondolákat is, sőt, korszerűsítettük a körhinta hajtásrendszerét is. A mostani leállás ideje alatt az orgonadíszletet, illetve a redőnytokokat varázsoljuk újjá, és felújítjuk a körhintát befogadó építményt, a körhintaházat is. Így – amikorra a körhintát a következő szezonban ismét üzembe helyezzük – már teljesen újjászületve fogja várni a nagyközönséget.

A műemlék körhintáról, illetve a többi műemlék játékról itt olvashatók további részletek.