Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mesés játszóház a Holnemvolt Várban 2018. május 10.

A hamarosan megnyíló új állatkerti játszópark, a Holnemvolt Vár közepén a Hetedhét Palota várja majd a látogatókat. A többszintes, izgalmas játszóház változatos játékai ismerős állatmesék világát elevenítik meg. Csak pár nap, és kezdődhet a játék!

A Holnemvolt Vár az Állatkert új játszóparkja, amelynek kellős közepén a Hetedhét Palota várja majd a gyerekeket, családokat. A többszintes játszóházban a televízióból ismerős magyar állatmesék – Vuk, Pom Pom meséi, A Nagy Hohoho Horgász, Süsü, a sárkány, Doktor Bubó és Mekk mester történetei – elevenednek meg, sőt, Csukás István kifejezetten a Hetedhét Palotához is írt egy mesét. A játszóházhoz kapcsolódik majd a Frakk terem, ahol a felelős állattartásra igyekszünk felhívni a figyelmet – persze játékos formában. Az interaktív, mesés játszóházban élő állatokkal is lehet majd találkozni, tesztelheted ügyességed a többszintű kalandpályán a hét meseteremben.

A nemsokára Hetedhét Palotaként megnyíló épület a múltban az Állatkert régi gazdasági udvarának része volt, s elsősorban szolgálati lakások voltak benne. Az épület hosszú szárnyát 1908-ban emelték, a boltíves rövid szárny 1927-ben készült el. A közönség viszont a múltban szinte sosem járhatott erre, hiszen a gazdasági udvar el volt zárva a látogatók elől. A kert területének bővülése nyomán intézményünk nemrég egy új kiszolgáló zónát alakított ki, a régi gazdasági udvart pedig – bemutatóhelyekké átalakítva – a Holnemvolt Vár részeként hamarosan megnyitjuk a nagyközönség előtt.