Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

„Patakatlan” új állatsimogatóval 2018. április 23.

Állatsimogató ugyan most is van, ám a hamarosan megnyíló új állatkerti játszóparkban, a Holnemvolt Várban, a „Patakatlan” térségében egy teljesen új állatsimogatót is létrehozunk. A mostaninál nagyobb helyen és persze több állattal.

Honlapunk rendszeres olvasói megszokhatták, hogy rendszeresen írunk arról, mi minden lesz majd a Holnemvolt Várban. A hamarosan megnyíló állatkerti játszópark több mint másfél hektáron számos élményt, látnivalót és játéklehetőséget kínál majd. Többek között ide, a Holnemvolt Várhoz tartozó „Patakatlan” térségébe költözik az állatsimogató is. Persze nemcsak egyszerűen áthelyezzük, hanem teljesen újraalkotjuk, méghozzá a mostaninál nagyobb területen, és persze több barátságos, simogatható kezes állattal.

A jelenleg működő állatsimogató ugyan szintén teljes értékű, de mégiscsak ideiglenes jellegű, hiszen csak arra az időszakra szántuk, ameddig a Holnemvolt Vár el nem készül.

Állatkertünkben egyébként 1989 óta működik állatsimogató, kezdettől fogva azzal a céllal, hogy látogatóinkat, közülük is elsősorban a gyermekek egészen közel hozzuk az erre alkalmas, barátságos állatokhoz. Az állatsimogató első helyszíne az egykori Kenguruház mellett, az ún. „lósor” egyik kifutójában volt, azon a területen, ahol ma a tigrisek kifutója található. Onnan 1996-ban költözött át a volt Parasztudvar szomszédságába, a mostani Ausztrál ösvény helyére, ahol egészen 2014 tavaszáig működött. A 2015-ös és a 2016-os szezonban az állatsimogató a megszűnt Vidámparktól átvett területen ideiglenes jelleggel létrehozott Holnemvolt Parkban volt, majd annak bezárásával, és az új létesítmények kivitelezési munkálatainak megkezdésével párhuzamosan került jelenlegi – ideiglenes – helyére, a gyűrűsfarkú makik és a jegesmedvék férőhelye közötti macskaköves sétányhoz.

Egy állatsimogató kialakításánál különösen fontos szempont az állatok nyugalma. Ezért az állatsimogatót mindig úgy építjük ki, hogy a közönség számára bejárható tulajdonképpeni simogatóhoz csatlakozzon egy a látogatók elől elzárt hátsó udvar, ahová a simogatós állatok bármikor hátramehetnek. Így lehet biztosítani, hogy az állatok számára a közönséggel való találkozás ne kényszerű, hanem önkéntes legyen, és hogy a simogató lakói maguk dönthessék el, mikor van kedvük a közönséggel barátkozni.