Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 23°C

Hírek

Események a Pannon Park és a Holnemvolt Vár életében.

Hírek (Készül a jövő)

Környezetbarát fűtésről írt alá megállapodást a FŐTÁV és az Állatkert2017. október 27.

Szolgáltatási szerződést írt alá a FŐTÁV Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. és a Fővárosi Állat- és Növénykert az Állatkert új létesítményeinek környezetbarát fűtéséről. Az együttműködésnek komoly előzményei vannak jelentős sikerekkel.

A Pannon Park létesítményeinek alapkőletétele2017. október 5.

Október 3-án, kedden került sor a Pannon Park létesítményeinek ünnepélyes alapkőletételére Tarlós István főpolgármester, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatójának részvételével.

Lezárult a körhinta idei szezonja2017. szeptember 12.

Szeptember 10-én lezárult a műemléki körhinta idei szezonja. A patinás játék azonban ezután sem fog Csipkerózsika-álmot aludni: folytatjuk az év elején megkezdett munkát, s a forgófedélzet figurái után magát a körhintaházat is rendbe hozzuk.

Műhelyből tevekifutó lesz2017. szeptember 4.

A leendő Holnemvolt Vár megvalósításának egyik újabb állomása az egykori szociális épület végének elbontása, amelyre a napokban többen is figyelmesek lehettek. Az így felszabaduló területen és annak környékén fogjuk kialakítani a tevék új kifutóját.

Beszámoló fás szárú növények cseréjéről2017. augusztus 31.

Az előzetes szakvélemények és a jogszabály által előírt hatósági eljárás lefolytatása alapján a fejlesztési területen 16 fás szárú növény kivágására került sor, amelyet 66 újonnan telepített fával fogunk pótolni. Az erről szóló beszámoló itt olvasható.

Kisfilm a legnagyobb fa áttelepítéséről2017. augusztus 10.

A fejlesztési területen áttelepítendő fák közül egy termetes platán volt a legnagyobb. Kisfilmünkben röviden összefoglaljuk a 16 hónappal korábban megkezdődött előkészítés, majd a tulajdonképpeni átültetés legfőbb mozzanatait.

Eredményes a Pannon Park kivitelezésére kiírt pályázat2017. augusztus 10.

Eredményesen zárult a Pannon Park kulcsrakész kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás. A felhívásra két ajánlattevő jelentkezett. Közülük a közbeszerzési eljárás eredménye alapján a Market Építő Zrt. nyerte el a megbízást.

Újabb mérföldkő a Pannon Park létrehozásában2017. július 28.

Eredményesen lezárult a Pannon Park kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzési eljárás. A legalacsonyabb ajánlati árat a korábbi, sikertelen közbeszerzéshez képest kétmilliárd forinttal sikerült mérsékelni.

Koros platán átültetése2017. július 25.

16 hónapos előkészítés után hétfőn átültettük a Döbröginek elnevezett, 101 cm törzsátmérőjű platánt, amely földlabdával és az azt összetartó szerkezettel együtt 107 tonnát nyomott. Az új területen átültetésre kerülő fák közül Döbrögi a legnagyobb.

Elkészült az új kiszolgáló zóna2017. június 28.

Június 22-én adtuk át az új kiszolgáló zónát. Itt található az új üzemellátási épület a műhelyekkel, öltözőkkel, illetve a takarmányozási központtal, az új állatorvosi állomás, valamint az intézményi adminisztráció irodáit befogadó épület is.