Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 23°C

Hírek

Események a Pannon Park és a Holnemvolt Vár életében.

Hírek (Készül a jövő)

Közműkiváltás a fejlesztési területen2017. június 27.

A Hermina út 1950-ben megszűntetett, az egykori Angolpark és a vurstli közötti szakaszának örökségeként a volt vidámparki terület alatt nyílegyenesen haladt át egy 600 mm-es főnyomócső. Nemrégiben végeztük el ennek áthelyezését.

Újra forog a régi körhinta2017. március 31.

Áprilistól a munkaszüneti napokon ismét várja a látogatókat az egykori vurstli híres „falovas” körhintája, amely most az „utcáról”, az Állatkerti körút felől közelíthető meg. A patinás játék az elmúlt szezon vége óta jelentős felújításon esett át.

Tavasznyitó áttekintés fejlesztéseinkről2017. március 31.

A Fővárosi Állat- és Növénykert már kibővült területén zajló fejlesztési projektek mindegyikén jelentős az előrehaladás, több szálon párhuzamosan folynak a munkák. Az aktuális részletekről Dr. Persányi Miklós főigazgató számol be a Budapest folyóirat hamarosan megjelenő, 2017 áprilisi számában.

Utazás Plutóniába2017. március 28.

Az Állatkert már kibővült területén zajló fejlesztési projektek mindegyikén jelentős az előrehaladás, több szálon párhuzamosan folynak a munkák. Az aktuális részletekről Dr. Persányi Miklós főigazgató számolt be a Budapest folyóirat áprilisi számában.

Beszámoló fás szárú növények kivágásáról2017. március 24.

A részletes szakvélemények és a jogszabály által előírt hatósági eljárás lefolytatása alapján a fejlesztési területen 19+2 fás szárú növény kivágására kerül sor élettani, kórtani és balesetvédelmi okokból. Az erről szóló beszámoló itt olvasható.

Megtörtént a bővítés, haladnak a fejlesztések2017. március 1.

Állatkertünk területe 2014 óta 7,2 hektárral növekedett, s e területeken több fejlesztésen is dolgozunk: a Meseparkon, a Pannon Parkon, az új kiszolgáló zóna kialakításán és az új közművek kiépítésén is. Röviden áttekintjük, mivel hol tartunk éppen.

Egyeztetés a Levegő Munkacsoporttal2016. november 25.

A fejlesztésekkel kapcsolatos társadalmi egyeztetések részeként november 23-án a Levegő Munkacsoport Szakértői Testületének mutattuk be elképzeléseinket egy kilenc előadásból álló részletes, tematikus bemutatón.

Megújulnak a körhinta patinás falovacskái2016. október 5.

Bár a körhinta a szezon elmúltával már nem fogad látogatókat, mégsem merül Csipkerózsika-álomba. Folyik ugyanis a falovak, hintók és gondolák restaurálása, sőt, még egy új hajtásrendszer kialakítására is sor került.

Nemzetközi szakmai eszmecsere a jövő állatkertjeiről2016. szeptember 5.

Állatkertünk 150. születésnapja alkalmából nemcsak ünneplésre és közönségprogramokra került sor, hanem egy szakmai eszmecserére is, amelynek során Európa vezető állatkerti szakemberei is méltatták intézményünk fejlesztési terveit.

Kisfilm a faátültetésekről2016. július 6.

A leendő Mesepark és Pannon Park területén a szükséges faátültetéseket az elérhető legkorszerűbb, a világ számos országában bevált technológiával végettük. Ennek módjáról külön kisfilmet is készítettünk az érdeklődők számára.