Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

nincs időjárási adat

Hírek

Események a Pannon Park és a Holnemvolt Vár életében.

Hírek (Készül a jövő)

Földmunkák és alapozás2018. február 20.

Jelentősen előrehaladtak a Pannon Park, illetve annak központi építménye, a biodóm tavaly szeptemberben megkezdett kivitelezési munkálatai. Az azóta történteket, így a földmunkákat és az alapozást kisfilmünk másfél percbe sűrítve mutatja be.

ICOMOS delegáció látogatása2018. február 8.

Előadás és helyszíni bejárás keretében ismerhették meg az ICOMOS Tanácsadó Missziójának tagjai az Állatkert korábbi műemlékvédelmi eredményeit és a jelenleg zajló fejlesztéseket. Intézményünk munkáját egyébként már 2009-ben ICOMOS-díjjal ismerték el.

Környezetbarát fűtésről írt alá megállapodást a FŐTÁV és az Állatkert2017. október 27.

Szolgáltatási szerződést írt alá a FŐTÁV Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. és a Fővárosi Állat- és Növénykert az Állatkert új létesítményeinek környezetbarát fűtéséről. Az együttműködésnek komoly előzményei vannak jelentős sikerekkel.

A Pannon Park létesítményeinek alapkőletétele2017. október 5.

Október 3-án, kedden került sor a Pannon Park létesítményeinek ünnepélyes alapkőletételére Tarlós István főpolgármester, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatójának részvételével.

Lezárult a körhinta idei szezonja2017. szeptember 12.

Szeptember 10-én lezárult a műemléki körhinta idei szezonja. A patinás játék azonban ezután sem fog Csipkerózsika-álmot aludni: folytatjuk az év elején megkezdett munkát, s a forgófedélzet figurái után magát a körhintaházat is rendbe hozzuk.

Műhelyből tevekifutó lesz2017. szeptember 4.

A leendő Holnemvolt Vár megvalósításának egyik újabb állomása az egykori szociális épület végének elbontása, amelyre a napokban többen is figyelmesek lehettek. Az így felszabaduló területen és annak környékén fogjuk kialakítani a tevék új kifutóját.

Beszámoló fás szárú növények cseréjéről2017. augusztus 31.

Az előzetes szakvélemények és a jogszabály által előírt hatósági eljárás lefolytatása alapján a fejlesztési területen 16 fás szárú növény kivágására került sor, amelyet 66 újonnan telepített fával fogunk pótolni. Az erről szóló beszámoló itt olvasható.

Kisfilm a legnagyobb fa áttelepítéséről2017. augusztus 10.

A fejlesztési területen áttelepítendő fák közül egy termetes platán volt a legnagyobb. Kisfilmünkben röviden összefoglaljuk a 16 hónappal korábban megkezdődött előkészítés, majd a tulajdonképpeni átültetés legfőbb mozzanatait.

Eredményes a Pannon Park kivitelezésére kiírt pályázat2017. augusztus 10.

Eredményesen zárult a Pannon Park kulcsrakész kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás. A felhívásra két ajánlattevő jelentkezett. Közülük a közbeszerzési eljárás eredménye alapján a Market Építő Zrt. nyerte el a megbízást.

Újabb mérföldkő a Pannon Park létrehozásában2017. július 28.

Eredményesen lezárult a Pannon Park kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzési eljárás. A legalacsonyabb ajánlati árat a korábbi, sikertelen közbeszerzéshez képest kétmilliárd forinttal sikerült mérsékelni.