Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 21°C

Milyen lesz a Holnemvolt Vár?

Az állatokra és mesékre épülő interaktív kiállítás, oktatótér és játszóház elsősorban a 4-12 éves gyermekeket várja, mintegy 3000 négyzetméteren.

Látogatóinknak klasszikus magyar animációs mesefilmek (Vuk, Kérem a következőt! (Dr. Bubó), Pom-Pom meséi, Mekk Mester, Süsü a sárkány, A nagy ho-ho-ho-horgász meseszobája és Frakk, a macskák réme) segítségével mutatjuk be az állatvédelmi alapelveket, és élőben is találkozhatnak számos házi-kedvenc és kedvtelésből tartott állattal.

A Holnemvolt Vár egyik szárnyában épült fel az új Madárkórház, ahol az állatmentés kulisszái mögé is betekinthetnek az érdeklődők. A Madárkórház fölött található Frakk oktatóterem tematikusan berendezett élettereiben a gyerekek többek között halakkal, hüllőkkel, madarakkal és kisemlősökkel ismerkedhetnek meg, és a gyakorlatban szemléltetve tanulhatnak a felelős állattartásról.

A Vár udvarában régi és hagyományos kézműves mesterségek bemutatói várják a látogatókat, valamint az állatokhoz kapcsolódó magyar mese, népmese és mondavilág kincseire épülő 1,5 hektáros park kerül kialakításra. A parkban kapnak teret a régi majorsági állatok kifutói, állatsimogatók és játszóterek. A felújított műemléki Körhinta köré szerveződnek a Vurstli hagyományokat őrző és népi játékok.

 

A Holnemvolt Vár fejlesztési programjáról további érdekességeket is megtudhat az Állatkert Fejlesztési Csoportjának beszámolójából.