Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

nincs időjárási adat

Közlemények, dokumentumok

A megszűnt Vidámpark átvétele óta kezdettől fogva arra törekedett az Állatkert, hogy a nyilvánosságot teljes körűen tájékoztassa a terület hasznosításáról, ide értve az átmeneti időre létrehozott Holnemvolt Parkot, illetve a területre középtávon tervezett Meseparkot és Pannon Parkot is. Így amellett, hogy a fejlesztésekkel kapcsolatos fővárosi közgyűlési előterjesztések maguk is nyilvánosak voltak, s a róluk szóló határozatok is nyilvános üléseken születtek ellenszavazat nélkül, a saját csatornáinkon keresztül mindenkor tájékoztatást nyújtottunk a tervekről és az elképzelésekről. 2014 óta az Állatkert honlapján külön aloldalt szenteltünk a kérdésben, számos állatkerti kiadványban adtunk tájékoztatást a tervekről, az Állatkert megfelelő helyein információs felületeket helyeztünk ki ugyanebben a témakörben, s érdeklődő szakmai szervezetnek is rendelkezésére álltunk előadásokkal, sőt, akár egész napos bemutatóval is.

A fentiek mellett a sajtón keresztül is igyekeztünk tájékoztatni a széles nyilvánosságot. Már 2013. szeptember 17-én részletes sajtótájékoztatót tartottunk a volt Vidámpark helyre tervezett fejlesztésekről, majd a terület tényleges átvétele után néhány nappal, 2014. február 19-én a sajtó részére helyszíni bejárást is tartottunk annak bemutatására, hogy mit és milyen állapotban vettünk át az egykori Vidámparktól. Ezeket a sajtótájékoztatókat minden esetben óriási érdeklődés kísérte. Ugyancsak sokan vettek részt a sajtó részéről a Holnemvolt Park hivatalos megnyitóján 2014. április 29-én. Természetesen ezek után is több hasonló eseményt tartottunk a sajtó, és a médián keresztül a széles nyilvánosság tájékoztatása céljából, amelyek közül kiemelkedő fontosságú volt a 2015. január 29-én az Állatkertben megtartott kormányszóvivői tájékoztató, amelynek során bejelentésre került a tervezett fejlesztések finanszírozásáról szóló kormányhatározat is.

A sajtóeseményeken kívül a médiumok számára több sajtótájékoztatót is kiadtunk. Ezek körül a terület tényleges átvétele óta a területtel, a Holnemvolt Parkkal, illetve a Meseparkkal és a Pannon Parkkal kapcsolatban kiadott legfontosabb közlemények az alábbiak voltak:

2016. augusztus 5. - Növénykerttől ne féltsék a fákat! 

2015. október 13. – Novembertől kezdődnek a nagy állatkerti fejlesztések munkálatai

2015. március 26. – Újjászületetett a Mesecsónak szunyókáló óriása

2015. március 26. – Szezonkezdet az Állatkertben és a Holnemvolt Parkban

2014. november 28. – Újabb mérföldkő a Pannon Park létrehozásában

2014. október 31. – Vasárnapig üzemelnek a Holnemvolt Park játékai

2014. augusztus 1. – A világ minden tájáról várja az Állatkert a részvételi ajánlatokat

2014. árpilis 29. – Megnyílt a Holnemvolt Park

2014. február 19. – Az Állatkert átvette a volt Vidámpark területét