Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 14°C

Milyen lesz a Mesepark

A Mesepark, mint tematikus állatbemutató komplexum a meseállatok, közelebbről a magyar mesék állatvilágának bemutatása köré szerveződik, s elsősorban a kisgyermekes családok számára kínál majd élményeket. Az itt látható állatok tehát mind olyanok lesznek, amelyek a mesékből ismerősek a gyerekek számára. Jelentős részük háziállat, illetve Magyarországon őshonos vadon élő állat. Emellett igen sok közülük szelíd és barátságos, tehát simogató állatkerti bemutatásuk is lehetséges.

A Mesepark központi létesítménye a jelenlegi gazdasági udvarban álló épület, amelyet a tervezési szakaszban egyelőre Mesevárnak nevezünk. Ez lényegében egy nagy, négyszintes játszóház lesz, ahol a játékok a magyar mesékből ismerős állati mesehősök története köré szerveződnek. A tervezésben Csukás István is a segítségünkre van. Természetesen nemcsak játszóházi tereket kell elképzelni, hanem – ahogyan egy állatkerthez illik – különféle meseállatok bemutatását is.

A Mesevár udvarán – mint egy mesebeli várudvarban – mindenféle érdekes aktivitás, a régi mesterségek bemutatásához kapcsolódó kézműves programok várják majd a nagyközönséget. A tágabb környezetben, a Mesepark többi részén pedig szabadkifutókban lesznek láthatók a mesékből ismerős állatok, illetve azok a jószágok, amelyek évezredek óta kötődnek az emberiséghez. Közülük is külön érdemes kiemelni a lovakat, hiszen pónilovas istállók, karámok, lovaglási lehetőség segít megismerni az ember és a ló történelmi kapcsolatát, illetve a lovakhoz, lovagláshoz kapcsolódó életformát.

A Mesepark része lesz a Madárkórház is, ahol a Magyarországon őshonos, védett, s valamilyen ok miatt emberi segítségre szoruló állatokkal kapcsolatos mentőmunkába nyerhet bepillantást a nagyközönség.

 

A Pannon Park fejlesztési programjáról további érdekességeket is megtudhat az Állatkert Fejlesztési Csoportjának beszámolójából.