Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

nincs időjárási adat

Tervezett állatok és szolgáltatások

Elefántok a biodóm belsejében (látványterv)A Pannon Parkban bemutatásra tervezett állatfajok három csoportba sorolhatók abból a szempontból, hogy milyen lehetőségeink voltak korábban a bemutatásukra. Az első csoportba azok az állatok tartoznak, amelyek jelenleg is láthatóak Állatkertünkben, de a Pannon Parkban új otthonra fognak majd lelni. Ilyenek például az elefántok, amelyek több mint száz éve folyamatosan bemutatásra kerülnek nálunk, de több szempontból is ésszerű őket az új bemutatóhelyre költöztetni.

A másik kategóriát azok az állatfajok alkotják, amelyek korábban ugyan voltak az Állatkertben, az elmúlt években viszont nélkülözni kellet őket. Ilyenek például a csimpánzok: az ő tartásuk a terület szűkössége miatt egy évtizeddel ezelőtt megszűnt Budapesten, pedig nagyon sok látogató keresi őket. A Pannon Parkban újra lesz lehetőségünk ezeknek az érdekes emberszabásúaknak a bemutatására. Sőt, még az is előfordulhat, hogy nem „normál" csimpánzokat, hanem bonobókat, azaz törpecsimpánzokat láthat majd itt a nagyközönség. A csimpánzoknak szánt férőhely terveit egyeztettük a neves csimpánzkutatóval, Jane Goodall-lal, amikor 2015-ben – akkor már harmadízben – Állatkertünkben járt.

A csimpánzok kifutója a Pannon Parkban (látványterv)A harmadik csoportba azok az állatok tartoznak, melyek bemutatására eddig még sosem volt alkalmunk és lehetőségünk. Ilyen állat például a tengeri tehén, de ide sorolhatók bizonyos cápafajok is. Korábban ugyan bemutattunk már macskacápákat, mi több, jelenleg is vannak például barnasávos bambuszcápáink, ezek azonban viszonylag apróbb termetű cápafajok, ráadásul nagyrészt fenéklakó fajokról van szó, amelyek viszonylag keveset úszkálnak. A Pannon Park központi épületében, a biodómban kialakítandó akvárium azonban erre, aránylag nagyobb testű cápák bemutatására is lehetőség nyílik.

A biodóm akváriumában kialakítandó cápabemutató tér (látványterv)Az állatok bemutatása mellett rengeteg szolgáltatást is kínálunk majd a látogatóknak. Egyrészt számos olyan programot, ahol az erre alkalmas állatokhoz egészen közel kerülhet a közönség. Másrészt különleges élményeket, hiszen a biodóm belsejét nemcsak a kijelölt ösvényeken sétálva, hanem akár egy kanyargós folyócskán csónakázva is fel lehet majd fedezni. Emellett természetesen rengeteg egyéb kiegészítő szabadidős és kényelmi szolgáltatást, vendéglátást is kínálunk ezen a helyen, illetve minden olyasmit, amely az általunk fontos közösségi térnek is szánt Pannon Parkban elképzelhető.

A Panon Park központi része, a biodóm ráadásul azt is lehetővé teszi, hogy bármilyen évszakban, bármilyen időjárás mellett elérhetők legyenek ezek a szolgáltatások. Hiszen ha kint hideg van, havazik, vagy akár egész nap esik az eső, a biodóm héjazata alatt ebből semmit nem lehet majd érezni. Így akár kedvezőtlen időjárás esetén is egy több órás látogatásra elegendő élményt tudunk kínálni anélkül, hogy az időjárással foglalkozni kellene.