Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-17:00 P-V: 9:00-17:30

Időjárásközepesen felhős 8°C

Hírek, események

Búcsú Nur-Nuru-Bintől2017. március 22.

Szomorúan tudatjuk valamennyi barátunkkal, hogy Nur-Nuru-Bint szerda délután el kellett altatnunk. A koala életéért múlt hét óta küzdöttek munkatársaink, de súlyos daganatos betegség végül legyőzte Nuru szervezetét.

Az ország legállatibb tábora2017. március 21.

15. alkalommal szervezi meg a JátékMester Gyerekprogram a Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos táborát, a Zoo Tábort. A táborban szakképzett pedagógusok és állatkerti szakemberek segítenek az állatok megismerésében.

Állatkertünk a jegesmedve tenyészprogramban2017. március 17.

Az új jegesmedvék érkezése a faj természetvédelmi célú állatkerti tenyészprogramjába illeszkedik. Kisegítjük a programot a tenyészállat-gazdálkodás terén, a budapesti közönség pedig néhány évnyi szünet után újra láthatja ezt az érdekes állatfajt.

Aggódunk Nur-Nuru-Binért2017. március 17.

Állatkertünk munkatársai egy emberként aggódnak a napok óta gyengélkedő koaláért. A vizsgálat eredménye szerint Nur-Nuru-Bin szervezetét egy daganatos megbetegedés, úgynevezett limfoid leukózis támadta meg.

Régi idők budapesti jegesmedvéi2017. március 16.

Előző rövid hírünkből többen kitalálták: hamarosan ismét jegesmedvék érkeznek Budapestre! Addig is idézzük fel a csodás faj évszázados budapesti históriáját és a jelentős múltbeli eredményeit!

Medvecsere2017. március 13.

Barnamedvéink nemrégiben egy másik állatkertbe költöztek. Megüresedett helyükön, ahol most kisebb munkálatokat végzünk, nemsokára új lakókat köszönthetünk. Hamarosan el is áruljuk, hogy pontosan milyen állatok kerülnek a helyükre.

Komolyan vesszük orrszarvúink biztonságát2017. március 9.

A franciaországi Thoiry-ban történt tragikus eset megmutatta, hogy már nemcsak a vadonban, hanem az európai állatkertekben is számítani kell orvvadászokra. Állatkertünk a belügyminiszter segítségét kérte a budapesti orrszarvúak hatékony védelméhez.

Tűzoltási gyakorlat az Elefántháznál2017. március 8.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság XIV. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága tűzoltási gyakorlatot tartott az Elefántháznál. A jól sikerült gyakorlat után jelképesen örökbe fogadták Ashát, a kiselefántot, sőt még ajándékot is hoztak neki.

Régi idők zsiráfborjai2017. március 4.

Az elmúlt két hónapban született három zsiráfborjú kapcsán többször is emlegettük, hogy Állatkertünkben 1868 óta szaporodnak a zsiráfok. Cikkünkben most fel is idézzük a régi idők budapesti születésű zsiráfjainak történetét.

Új jegyárak március 1-től2017. március 1.

Március 1-től az immár három év óta változatlan jegyárakat módosítja az Állatkert: a gyermekjegyek ára 5,5 %-kal, a diákjegyeké 5,2 %-kal, a felnőttjegyeké 12 %-kal, a nyugdíjas jegyeké pedig 4,5 %-kal emelkedik.