Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30 Sz-V: 9:00-18:00

nincs időjárási adat

Hírek, események

Az orrszarvúak világnapjára2018. szeptember 22.

Ha az orvvadászat tovább folytatódik, unokáink már csak filmről és képről láthatnak orrszarvúakat. Az orrszarvúak világnapján a védelmükre, és az állatkertek természetvédelmi szerepére, és persze a mi budapesti orrszarvúinkra hívjuk fel a figyelmet.

Nyolcezernél is több résztvevő a Sérült Gyermekek Napján2018. szeptember 19.

Nyolcezernél is több fogyatékossággal élő gyermek és fiatal vett részt a XXVII. Sérült Gyermekek Napján, amelyet hétfőn tartottunk meg az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével közös szervezésében.

Szomorú hír: elpusztult a tapírborjú2018. szeptember 11.

Az elmúlt hetek-hónapok sok örömteli híre után most egy szomorú hírünk van: elpusztult a nemrégiben – szeptember 2-án – született tapírborjú. A boncolás a szív- és vázizmok elfajulását, illetve súlyos fokú májelfajulást állapított meg.

152 esztendő2018. augusztus 9.

Épp ma 152 éve annak, hogy 1866. augusztus 9-én Állatkertünk először megnyitotta kapuit. Az első útmutatónkban megjelent képen a megnyitáskori, régi majomház, és persze a korabeli viseletben sétáló nagyközönség látható.

Életeket mentettünk!2018. augusztus 8.

Az Állatkert égisze alatt működő Magyar Madármentők Alapítvány évről-évre közel kétezer vadállatot ment meg a biztos pusztulástól. Az önálló életre képes, meggyógyított állatokat rendszeresen elengedjük egy számukra megfelelő élőhelyen.

Nemzetközi állatkerti csúcstalálkozó Budapesten2018. július 5.

Állatkertünk nemzetközi elismertségét jelzi, hogy nemrégiben Budapesten tanácskoztak a világ vezető állatkerti állattartási szakemberei. Kisfilmünkben néhányukat meg is szólaltatjuk, hogy elmondják, mely kérdések voltak az eszmecsere központi témái.

Városszépítés közösségi összefogással2018. június 13.

Általában nem szerencsés, ha oroszlán van a Hungária körúton. Most azonban más a helyzet, hiszen az oroszlán is megjelenik motívumként azon a különleges műalkotáson, amely mostantól a Hungária körúti felüljáró járdahatároló falát díszíti.

Bongo nagy utazásra készül2018. június 7.

A jövő héten egy lengyelországi állatkertbe utazik Bongo, a 2010-ben született, de mostanra már teljesen felcseperedett ifjú gorillahím. Aki szeretne még Budapesten meglátogatni, a héten mindenképp érdemes felkeresnie Állatkertünket.

Ne füstölögjünk!2018. május 31.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) május utolsó napját a nemdohányzók világnapjává nyilvánította. Érdemes hát felidézni, mit tesz az Állatkert a nemdohányzók védelméért úgy, hogy közben a dohányzók igényeit is figyelembe veszi.

Ismét lesznek nyáresti koncertek az Állatkertben2018. május 8.

17. évadjához érkezett a Zenés Állatkerti Esték. A hagyományos nyáresti koncertsorozat keretében idén 8 koncertre kerül sor július első szerdájától augusztus negyedik szerdájáig, minden szerda este 20 óra 30 perces kezdettel.