Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

Minden nap: 9:00-16:00

Időjáráspára -1°C

Aggódunk Nur-Nuru-Binért 2017. március 17.

Állatkertünk munkatársai egy emberként aggódnak a napok óta gyengélkedő koaláért. A vizsgálat eredménye szerint Nur-Nuru-Bin szervezetét egy daganatos megbetegedés, úgynevezett limfoid leukózis támadta meg.

Állatorvosaink akut limfoid leukózist (lymphoid leukosis), vagyis egy a vérképző szerveket érintő daganatos megbetegedést diagnosztizáltak Nur-Nuru-Binnél. A betegség első jelei néhány napja jelentkeztek az állaton, ekkor volt először érzékelhető, hogy a szokottnál gyengébbnek tűnik.  Az elvégzett vizsgálat rendkívüli mértékű vérszegénységet mutatott ki, mi több, a kenetben daganatsejtek is voltak. Emellett pénteken már a duzzadt nyirokcsomókat is tapintani lehetett az állaton.

A kórkép sajnos nem egyedi a koaláknál. A limfoid leukózis az Ausztráliában élő állatoknál is jellemző megbetegedés, sőt a belgiumi Planckendael állatkertjében, ahonnan Nur-Nuru-Bin is érkezett, egy másik koalánál ugyancsak előfordult már hasonló eset.

Állatorvosaink – a koalák tartásával kapcsolatos, ilyen eseteket is számításba vevő állategészségügyi protokollt követve – természetesen minden lehetséges erőfeszítést megtesznek Nur-Nuru-Bin megmentéséért. Ha azonban az állapota tovább rosszabbodik, elképzelhető, hogy a Koalaházat le kell zárni a nagyközönség előtt.