Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Új jegyárak március 1-től 2017. március 1.

2017. március 1-től az immár három év óta változatlan jegyárakat módosítja az Állatkert: a gyermekjegyek ára 5,5 %-kal, a diákjegyeké 5,2 %-kal, a felnőttjegyeké 12 %-kal, a nyugdíjas jegyeké pedig 4,5 %-kal emelkedik.

A Fővárosi Állat- és Növénykert működési költségeinek legnagyobb részét – mintegy négyötödét – saját bevételeiből finanszírozza. Ebből teremtjük elő az állatok takarmányozására (csak ez 247 millióba került tavaly), a villanyszámlára (88 millió forint), a víz- és csatornadíjra (70 millió forint) és az összes többi, az állatok tartásához nélkülözhetetlen kiadásra szolgáló pénzt.

A különféle termékek és szolgáltatások árának növekedésével a mi költségeink is egyre nőnek. Mindennek ellenére az elmúlt években el tudtuk kerülni a jegyár-változtatást, így jegyáraink már évek óta változatlanok voltak! Legutóbb, 2014 tavaszán is csak csekély mértékű korrekciót kellett végrehajtanunk, amely a legfontosabb jegytípusok (felnőttjegy, gyermekjegy, családi jegy) árait egyáltalán nem érintette. Sőt, bizonyos jegytípusoknál (pl. a csoportos gyermekjegy) még csökkenteni is tudtuk az árakat.

Az idei évben már sajnos nem tudjuk elkerülni a belépőjegyek árainak módosítását, ezért március 1-től a gyermekjegyek ára 5,5 %-kal, a diákjegyeké 5,2 %-kal, a felnőttjegyeké 12 %-kal, a nyugdíjas jegyeké pedig 4,5 %-kal emelkedik.

Mindeközben az Állatkert, mint egész napos családi kikapcsolódást jelentő program, továbbra is kedvezőbb áron vehető igénybe, mint a csupán 1-2 órára szóló egyéb kulturális programok. De az Állatkerthez hasonlóan egész napos programot kínáló szabadidős helyszínek (strandfürdők, aquapark, stb.) jegyáraival összehasonlítva sem kérdéses, hogy az Állatkert nemcsak család-, de egyben pénztárcabarát szórakozási lehetőség is.

Természetesen továbbra is fontosnak tartjuk azt is, hogy számos – szinte minden más intézménynél több – jogcímen kínáljunk kedvezményeket. Így a felnőttjegyhez képest már eleve kedvezményes belépést jelentő gyermek-, diák- és nyugdíjas jegyek mellett továbbra is váltható lesz kedvezményes családi jegy, és megmarad az intézményi, partneri és szakmai jegyek rendszere is.

2017. március 1-től érvényes jegyárainkról, illetve a különféle kedvezmények feltételeiről itt olvashat további részleteket.