Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 24°C

Mi történik a mentett állatokkal?

PeleMiután bekerültek hozzánk, lelkes és elhivatott kollégáink veszik gondozásba a mentett állatokat. Előzetesen felmérik az állapotukat, majd eldöntik, milyen beavatkozásra lehet szükség. Ennek megfelelően akár rögtön az állatorvosaink veszik őket kezelésbe. Majd aktuális állapotuknak megfelelő ellátást kapnak, és elhelyezzük őket a mentőhelyeink valamelyikén.

Madármentő Állomás

A Madármentő Állomás az Állatkert északnyugati sarkában, az Ausztrálház és az állatsimogató mögött található. 1997-ben nyílt meg, és 2013 év elején egy átfogó felújításon esett át. A ház látogatható, így az érdeklődők az állatmentő munka legtöbb fázisát megfigyelhetik, egy üvegfalon keresztül.

Az épületben, annak szűkös helykapacitása miatt, elsősorban védett énekesmadarak és kisemlősök mentését végezzük.

Természetvédelmi Mentőhely

Az Állatkert Hungária körúti telephelyén 1997-ben épült meg a Központi Környezetvédelmi Alap támogatásával a Természetvédelmi Mentőhely, melyben nemcsak a kobzott és mentett állatok elhelyezésére van lehetőség, hanem az Állatkert gyűjteményébe újonnan érkezett egyedek karanténozására is. A létesítmény ez utóbbi ok miatt a nagyközönség számára nem látogatható.

Az 500 m2 alapterületű, kétszintes épület belső állattartó terei jól variálhatók, és mivel az épülethez csatlakozik egy 200 m2-es osztott röpde+kifutó is, a változó igények szerint szinte bármilyen állatcsoporthoz (leszámítva bizonyos extremitásokat) tartozó egyed elhelyezése megoldható.