Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

animArt szoborkiállítás a Holnemvolt Parkban

Időpont: 2015. május 29. — 2015. szeptember 30.

Holnemvolt Park

Az animArt szoborkiállítás a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Magyar Szobrász Társaság és a byArt galéria rendezésében kerül megrendezésre a Holnemvolt Park (volt Vidámpark) füves területén, az egykori Vurstli főutcáján.

A szabadtéri tárlaton 36 szobrászművész alkotásai lesznek láthatók.

A kiállítóknak a helyszín szellemiségéből adódó zoológiai és botanikai tematikán túl lehetőségük volt arra, hogy természetvédelmi vonatkozású és a természet formavilágát megidéző alkotásokat adjanak be a csoportos tárlatra.

A művek között egyaránt találhatunk közép- és nagyméretű alkotásokat. A reprezentáció során a művészek a narratív, direkt módon ábrázoló/figurális megközelítésen túl absztrakt átiratokkal is jelentkeztek. A szobrok technikailag készülhettek hegesztéssel, lézervágással, viaszveszejtéssel, csapolással, faragással, hajlítással, míg felszínük részben megőrizte az alapanyag eredeti állapotát vagy pedig festett, polírozott, égetett.

Az anyaghasználat változatos:
a fa mellett megjelenik a márvány, a bronz, a vas, a krómacél, a drót, a réz, a mészkő, a bazalt, az andezit, a műanyag, a beton, az üveg. A színvilág sokszor visszafogott, a nyers matéria koloritját hordozó, másutt élénk vagy éppen meghökkentő. Az állat- és növényábrázolások (madár, kutya, macska, hüllő, kígyó, sas, róka, strucc; napraforgó, virág, stb.) párban járnak a pusztuló esőerdők vagy éppen a prémes állatok védelmét hirdető munkákkal és a természet organikus formáira reflektáló művekkel.

A szoborkiállítás május 29-től szeptember 30-ig látogatható.