Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-17:00 P-V: 9:00-17:30

Időjárásközepesen felhős 3°C

Sárkányok Éjszakái

Időpont: 2016. április 8. — 2016. május 22.

Gyere el egy páratlan éjszakai kalandra, Közép-Európa legnagyobb fényünnepére! Nyitva: 2016. április 8-tól május 22-ig minden este 19 és 22 óra között, a Budapesti Állatkert területén.

Bár a kínai lampionok Magyarországon sem ismeretlenek, kevesen tudják, hogy ezek a világító műalkotások ezernyi színárnyalatban, formában és méretben léteznek. Olyannyira, hogy az ázsiai országban a lampionok készítése valóságos művészeti ágnak számít, amelyben éppúgy jelen van az évezredes tradíció, mint a modern stílusirányzatok. E látványos műalkotások világával kontinensünkön eddig csak elvétve lehetett találkozni, jóllehet az elmúlt években néhány holland és belga állatkertben, illetve botanikus kertben rendeztek már kínai lampionfesztivált. Európa szívébe a Budapesti Állatkert hozza el először az egyedülálló kínai fényvarázst, amelyet a hazai közönség – a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódó programként – 2016. április 8-tól május 22-ig tekinthet meg a kert területén. A látogatók közel ötven, színes fényekben pompázó kompozíciót csodálhatnak meg, amelyek között akadnak kifejezetten tradicionális témákat felvonultató, illetve újabb korokat idéző alkotások is. Természetesen nem hiányzik majd az óriási világító sárkány, illetve az állatfigurákat megjelenítő lampionok sem. A sokféle ámulatba ejtő látnivalón keresztül egy hazánkban kevésbé ismert művészeti ágat, s egy kontinensnyi ország több ezer éves kultúrájának fontos részét ismerheti meg a nagyközönség.

Az összesen 45 napon át tartó fesztivál ideje alatt az Állatkert napközben a szokásos nyitva tartási rend szerint üzemel, s ennek megfelelően is zárja kapuit a délutáni órákban. Majd este 7-től 10-ig fogadja azokat a látogatókat, akik kifejezetten a kínai fényvarázs kompozícióit szeretnék megtekinteni.

Kínai lampionművészek egyedülálló alkotásai, színpompás, 20 méteres sárkány és több száz csodás fénylény. Ragyogó kínai pandák, pompás pingvinek, vidám éjszakai pillangók. Remek cukrászda, kávéház és vendéglő.

Köszönjük a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola művészeti csoportjának közreműködését a megnyitó ünnepségen.

Nyitvatartás:
2016. április 8-tól május 22-ig minden nap 19-től 22 óráig. Belépés: 21:30-ig!

Belépőjegyek:
Felnőttjegy 1.900 Ft, gyermekjegy (14 éves korig) 1.500 Ft

Jegyek a Fővárosi Állat- és Növénykert jegypénztáraiban és a Jegymester országos jegyirodai hálózatában és on-line felületén kaphatók, korlátozott számban!
Az állatkert pénztáraiban váltott jegy fizethető SZÉP Kártyával (szabadidő keret terhére) és a pénztárainkban egyébként is használható kultúra utalványokkal.

A Sárkányok Éjszakáira jegyet váltani a helyszínen 18:45 és 21:30 között lehet. Az eseményre más belépők belépők (állatkerti jegyek, tiszteletjegyek, bérletek, kuponok) illetve egyéb kedvezmények nem érvényesek.

FIGYELEM!
Az esti program alatt az állatházak nem tartanak nyitva, az állatok jelentős része -egy-két kivételtől eltekintve- nem látható. Az állatkert területének csak azon részén lehet sétálni, ahol a világító lampionok el lettek helyezve, a többi terület biztonsági okok miatt lezárt terület, nem látogatható. Íme a lampionok elhelyezését ábrázoló térkép és a séta útvonala:

 

A Fővárosi Állat- és Növénykert a programváltoztatás jogát fenntartja!