Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

ÁTMENETILEG ZÁRVA TART AZ ÁLLATKERT! 2020. március 14.

Március 15-től – azaz vasárnaptól – további intézkedésig Állatkertünk zárva tart a nagyközönség előtt. A zárt kapuk mögött az intézmény természetesen továbbra is működik, nap mint nap gondoskodunk állataink és növényein jóllétéről.

Figyelem! A cikk megjelenése óta változások történtek. Az Állatkert a koronavírus járvány illetve járványveszély miatt 2020. március 15-től hatvanhat napon át zárva tartott, 2020. május 20-a óta újra látogatható volt. 2020. november 11-én azonban újra be kellett zárjuk a kapukat. Az aktuális helyzetről további információk itt olvashatók.

Az új koronavírus okozta világjárvánnyal, illetve az annak kapcsán Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggésben Budapest Fővárosi főpolgármestere 2020. március 14-én délután bejelentette, hogy egyes fővárosi intézmények, köztük az Állatkert nyitva tartását felfüggesztik.

Ennek alapján a Fővárosi Állat- és Növénykert március 15-től további intézkedésig nem fogad látogatókat, azaz zárva tart a nagyközönség előtt.

Állatkertünknek erre a helyzetre is megvan az intézkedési terve, amely a döntés kihirdetésétől kezdve azonnali hatállyal életbe lépett. Bár látogatókat vasárnaptól kezdve átmenetileg nem fogadhatunk, az Állatkert maga a továbbiakban is működik. Munkatársaink ezután is a legmagasabb színvonalon gondoskodnak a kertben élő 900 különböző állatfaj több mint 10 ezer egyedéről, valamint a park növényeiről is. Az Állatkertünknek emellett arra is van terve, hogy ismeretterjesztő tevékenységünket a bezárt kapuk ellenére is folytassuk hivatalos honlapunkon (www.zoobudapest.com), illetve Facebook-oldalunkon (www.facebook.com/allatkert) keresztül.

A Fővárosi Állat- és Növénykert normális körülmények között az év minden napján nyitva áll a látogatók előtt. Utoljára 26 éve volt olyan nap, amelyen teljes egészében zárva tartottunk, mivel 1994 előtt az volt a szokás, hogy az ősztől tavaszig tartó időszakban heti egy napon zárva volt az Állatkert. Olyan esetre, amikor a kert egymást követő több napon át is zárva tartott, utoljára 64 évvel ezelőtt volt példa.

A koronavírus okozta világjárvány kapcsán egyébként már az elmúlt napokban is több intézkedést vezettünk be. Ezekről korábban itt és itt adtunk hírt