Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A Cápasuli legújabb nebulói 2019. június 28.

Újabb állatok, köztük fehérfoltú és szürke szirtcápák, valamint zebracápák is érkeztek a Cápasuliba, ahol már hat különböző cápafaj képviselőivel lehet találkozni. Legújabb kisfilmünkön az új nebulók érkezését mutatjuk be.

Újabb cápákkal, rájákkal és rajhalakkal bővült a Cápasuli. A Holnemvolt Vár részeként decemberben megnyitott különleges bemutatóhelyen, ahol az ifjú cápák a nagyközönség szeme láttára cseperednek fel, már eddig is sokféle állatot láthatott a közönség. Többek között feketefoltú szirtcápákat, kétféle dajkacápát, zebracápát, különféle rájákat, rajhalakat, sőt még egy „cápaevő" óriás fűrészessügért is. Ezeknek az állatoknak, ha úgy tetszik, a Cápasuli első nebulóinak érkezéséről, a medencék benépesítéséről annak idején egy kisfilmet is közzétettünk.

A decemberi megnyitásra érkezett állatokkal persze még nem volt teljes a „tanulói létszám" a Cápasuliban. Hiszen már akkor azt mondtuk, a következő hónapokban újabb állatok érkezése is várható, hiszen lépésről lépésre, felmenő rendszerben töltjük fel a Cápasuli „osztályait".

A legújabb állatok néhány nappal ezelőtt vették birtokba a medencéket. Egészen pontosan két fehérfoltú szirtcápa (Triaenodon obesus), két szürke szirtcápa (Carcharhinus amblyrhynchos), két zebracápa (Stegostoma fasciatum), valamint ráják és rajhalak érkeztek. Így hatra emelkedett a Cápasuliban jelenleg látható cápafajok száma.

A mostani szállítmány érkezéséről, az állatok fogadásáról és a medencékbe való beengedésükről ezúttal is készítettünk egy kisfilmet, melynek segítségével egy kis bepillantást engedünk a kulisszák mögé.

Aki azt is látni szeretné, hogyan dolgoznak a Cápasuli munkatársai együtt a cápákkal, illetve a medencék többi lakójával, annak külön is figyelmébe ajánljuk a „Légy ott!" élményprogramok sorába illesztett, előre meghirdetett időpontban megtartott cápasulis eseményt: ilyenkor a gondozók általában búvárruhában a cápák közé merülnek. Erről, és a többi élményprogramunkról, azok helyszíneiről és kezdési időpontjaikról további információk itt olvashatók.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.