Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A fejés titkai 2022. április 26.

November végén, amikor egy kisfilmben bemutattuk Bimbót, Budapest kedvenc tehenét, azt is megígértük, hogy ha megszületett a kisbocija, egy újabb kisfilmben a fejést is bemutatjuk. Ennek most jött el az ideje!

Állatkertünkben rengeteg egzotikus, távoli tájakon őshonos állatfajjal találkozhat a nagyközönség. De a vadállatok bemutatása mellett fontos küldetésünknek tartjuk azt is, hogy a háziállatokat, gazdasági haszonállatokat is láthasson nálunk a közönség. Hiszen ma a városi emberek számára már ezek is egzotikusnak számítanak (az egzotikus ógörög eredetű szó, és eredetileg valami olyasmit jelent, hogy „hallótávolságon kívüli"). A gyerekek közül sokan csak itt látnak szarvasmarhát, juhot vagy kecskét, és bizony az sem ritka, hogy valaki csodálkozva fedezi fel, hogy a tej nem a dobozban „terem". Ezért is gondoltuk, hogy készítünk egy kisfilmet arról, hogyan is kell tehenet fejni.

Az állatkerti Majorságban lakó magyar tarka tehén, tisztes nevén Bimbó, akit akár Budapest kedvenc tehenének is neveznénk, sok látogatónk számára lehet ismerős. Sőt, tavaly az adventi kisfilmek sorozatát még november végén épp egy olyan videóval kezdtük, amelyben pont Bimbót mutattuk be. Akkor megígértük, hogy ha megszületik Bimbó borja, újra jelentkezünk, és a fejét is bemutatjuk. Azóta meg is született a kisboci, aki az Ella nevet kapta, így eljött az ideje, hogy beváltsuk ígéretünket.

Egyébként azt a szokást, hogy Állatkertünkben gazdasági haszonállatokat is bemutatunk, egykori igazgatónk, Lendl Adolf honosította meg mintegy száztíz évvel ezelőtt. Ezzel jó fél évszázaddal megelőzte korát, hiszen ez a gondolat szélesebb körben csak az 1960-as években kezdett elterjedni az állatkertek világában.

Állatkertünk Majorságában egyébként igen sokféle háziállattal találkozhat a közönség: Bimbón és borján, Ellán kívül vannak itt mangalica sertések, gyimesi racka juhok, kameruni juhok és kameruni törpekecskék is. Legtöbbjüknél szintén gyermekáldás volt a közelmúltban. Természetesen vannak lovaink, szamarunk is, és persze vannak egzotikus háziállataink is, mint az alpaka és a kétpúpú teve.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.