Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A gorillakölyök mindennapjai 2019. november 23.

Legújabb kisfilmünkön látható, hogy Indigo, a 2017 decemberében született gorillakölyök nemcsak a csapat legfiatalabb, de talán a legmozgékonyabb tagja is. Ez persze nem is csoda, hiszen környezete tele van ingerekkel, és persze sok-sok finomsággal.

Indigo, a gorillakölyök 2017 decemberében, nem sokkal karácsony előtt látta meg a napvilágot. Majdnem kétesztendős tehát. Sok emlősállatnál az ilyen korú fiatalok már szinte kifejlett egyednek számítanak, ám az emberszabású majmoknál – hozzánk, emberekhez hasonlóan – az egyedfejlődés viszonylag lassú, sok éven át tartó folyamat. Így egy kétéves gorillakölyök még bőven gyermekkorát éli, s mint az embereknél, ők is nagyon kíváncsiak, aktívak, sokat szaladgálnak, újabb és újabb dolgokat fedeznek fel.

Ezt láthatjuk legfrissebb kisfilmünkben is: Indigo szinte mindig csinál valamit. Így nemcsak a legfiatalabb, hanem a legmozgékonyabb tagja is a budapesti gorilla csapatnak. Ez persze életkori sajátosság, de szerencsésen hozzájárul a dologhoz az is, hogy gorilláink számára a biológiai igényeikhez igazodó, ingerekben gazdag környezetet tudunk biztosítani.

Természetesen mindenkit arra bíztatunk, hogy ne érje be a videóval, hanem látogassa meg személyesen is Indigót, és Állatkertünk többi lakóját is!

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.