Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A kis Parma-kenguru kimerészkedett az erszényből 2020. október 23.

A hosszú hétvégén és az őszi szünet ideje alatt sok kisállat várja a közönséget Állatkertünkben. Az idei évben érkezett Parma-kenguruknál cseperedő „zsebibaba” például egyre gyakrabban merészkedik elő anyja erszényéből, így egyre jobban lehet látni.

Még a nyár első felében írtunk az újonnan érkezett fehértorkú, más néven Parma-kengurukról, akik nem sokkal korábban érkeztek Budapestre. Bár kengurukkal már több mint 150 éve foglalkozunk, ezt a fajt korábban még soha nem mutattuk be. Persze ennek részben az is az oka volt, hogy a természettudósok a Parma-kengurukat hetven éven át kihaltnak hitték, amíg fel nem fedezték néhány fennmaradt, túlélő állományukat.

Valamivel később az is kiderült, hogy az újonnan érkezett állatok mindjárt egy kölyökkel is megörvendeztettek bennünket. Az erszényben fejlődő apróságból persze kezdetben még nem lehetett túl sokat látni, meglétére leginkább az utalt, hogy az anyaállat erszényének tájéka egyre inkább kidomborodott, és az anyát gyakrabban láttuk tisztogatni az erszényét. Az ősz legelső napjaiban már azt is sikerült lencsevégre kapni, amint a kicsi lába kilógott az erszényből.

Mostanra már nemcsak a kölyök lábát, valamint a kikandikáló kíváncsi fejét látni, hanem egyre gyakoribb, hogy teljes egészénben kijön az erszényből. Gyakorolja az ugrálást, ölelgeti anyukáját, és persze a játék közben is időről időre visszadugja a fejét, hogy pár csepp tejet kortyoljon (hiszen az erszényeseknél az emlők, amelyekből a kenguruknál négy van, az erszényben találhatók). Éppen ezért a kicsiből napról napra egyre többet láthatnak a látogatók is.

Az október 23-tól 25-ig tartó hosszú hétvége, illetve a mindenszentekig, azaz november 1-ig tartó őszi szünet nagyszerű alkalom a kiskenguru, meg a többi kisállat, például az orangután bébik, a sörényes hangyász, a tapír kislány vagy éppen a tevecsikó meglátogatására. Ráadásul az Állatkert az őszi szünet időszakában extra kedvezményt kínál a 18 éven aluliaknak, egyrészt a családoknak kedveskedve ezzel, másrészt azoknak a fiataloknak, akik ugyan még nem múltak el 18 évesek, de életkorukból adódóan már nemcsak a családdal, hanem önállóan, kortásaikkal együtt is szívesen felkeresik az Állatkertet. Az őszi szünethez kapcsolódó kedvezmények mellett október 23-án kezdődik a Nyugdíjas Ősz is, amely egészen november végéig tart, külön kedvezményeket kínálva a szépkorúaknak.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.