Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A labdazsonglőr Arun már szívesen focizna a kistesójával 2021. március 12.

Legújabb kisfilmünkben Arun, a kiselefánt labdázik önfeledten a kifutóban. A hároméves ormányosnak hamarosan korban hozzáillő játszópajtása is lesz, hiszen a tavasz folyamán, akár már az elkövetkező hetekben újabb elefántbébi születése várható.

Az Állatkert tavaszi ébredéséről szóló múlt heti kisfilmünkben megmutattuk, hogy állataink az egyre tavasziasabbá váló időben egyre több és több időt tölthetnek a szabadtéri kifutókban. Néhány képkocka erejéig az elefántok is feltűntek. Mostani kisfilmünkben többet mutatunk belőlük. Pontosabban leginkább Arun, a kiselefánt látható a videóban, aki novemberben ünnepelte harmadik születésnapját.

Az elefántokban felnőttként is sok játékosság marad, egy ilyen kiselefánt pedig különösen sokat szeret játszani. Természetesen játékai is vannak, például olyan labdák, amelyek kifejezetten az elefántoknak készültek, így a többtonnás terhelést is kibírják. A kisfilmen Arunt kétféle labdával is játszik, egy óriási műanyag lasztival, és egy másikkal, amelyet gumiabroncsokból készítettünk. Amint arról a képek is árulkodnak, Arun igazi labdazsonglőr, mind a négy lábát, és persze az ormányát is használja a focizáshoz.

A kiselefántnak nemsokára játszótársa is lesz, hiszen anyukája, Angele már a 22 hónapon át tartó vemhesség vége felé jár, így Arun kistestvérének születése az elkövetkező hetekben, a tavasz folyamán várható. Munkatársaink már fel is készültek a kicsi érkezésére, s bár Angele, a tapasztalt anyuka az első időszakban még kistesója iránti óvatosságra fogja inteni Arunt, de aztán eljön majd az ideje annak is, hogy a két testvér együtt játsszon a kifutóban. Annyi bizonyos, mostanában érdemes lesz figyelni Állatkertünk elefántos híreit.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.