Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A vidráknak is van világnapjuk! 2022. május 25.

Méghozzá május utolsó szerdáján, vagyis éppen a mai napon! Már több mint 150 éve foglalkozunk a vidrák különböző fajaival. Mostanában a Dél-Amerikában őshonos óriásvidrákat mutatjuk be, egyedüliként a hazai társintézmények közül.

Állatkertünkben már a megnyitás évében, 1866-ban is láthatott vidrát a nagyközönség. Persze akkoriban, és utána még évtizedeken át kizárólag a Magyarországon is őshonos eurázsiai vidrákkal foglalkoztunk. Később bemutattuk az ázsiai kiskarmú vidrákat is, a most is látható, veszélyeztetett óriásvidrák tartásába pedig 2014-ben kezdtünk bele az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége óriásvidra tenyészprogramjának keretében.

Nemcsak bemutatjuk őket – egyedüliként a hazai állatkertek közül – hanem már több alalommal sikeres szaporulatra is volt példa. Tenyészpárunk, Cumana és Madidi most is 2020 őszén született idősebb kölykeikkel, Manúval és Bahiával, illetve 2021 őszén született fiatalabb kölykeikkel, Mayával és Lobóval élnek együtt.

Az óriásvidrák látványetetésekor készült korábbi videónkon a két ifjabb kölyök még nem szerepelt, de aki ellátogat hozzánk, eljön az óriásvidrák látványetetésére (amelyet minden nap 13 órakor szoktunk megtartani), az egész hattagú vidracsaládot megcsodálhatja.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.