Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ajándékot hozott a Mikulás a gorilláknak 2019. december 6.

Az állatkerti Mikulás 6-án reggel először a gorilláknak kedveskedett finomságokkal. De december 8-ig, azaz vasárnapig a Nagyközönség is találkozhat vele a Mikulás-lakban. Ugyancsak vasárnapig tart kedvezményes akciónk is.

Az állatkerti Mikulás december-6-án, azaz Mikulás napján azzal kezdte a délelőttöt, hogy felkereste az Emberszabásúak Házának lakóit, köztük is elsősorban a gorillákat. Persze nem jött üres kézzel, finomságokat hozott az állatoknak. A gorillák számára persze nem volna egészséges, ha csokoládét, vagy más hasonló édességeket kapnának. Így az ínyencség almából, banánból, dióból, narancsból és földimogyoróból állt, amely csökkentett cukortartalmú mézeskalácsból készült, tehát az állatok azt is megehették.

A Mikulás ajándéka a gondozók segítségével az ablakba, egészen pontosan a nézőtér és a gorillák beltéri csarnoka közötti betekintő ablakokhoz került. És persze a gondozók még sok más finomságot is elhelyeztek a gorillák beltéri férőhelyének központi terében. S amikor minden előkészület megtörtént, a gorillák alvóhelyükről előbújva nagy örömmel fedezték fel a sok finomságot, amelyekkel a Mikulás és a gondozók kedveskedtek nekik.

Az ajándékozásból persze nem maradtak ki a szomszédos orangutánok is, akik ébredés után szintén finom falatokat, valamint nagyszerű játéklehetőséget kínáló piros textildarabokat találtak lakosztályukban.

Azzal, hogy a Mikulás ma reggel a gorillák megajándékozásával kezdte a napot, kedvezményes akciónkra, illetve a hozzá kapcsolódó fontos környezet- és természetvédelmi kérdésre is szeretnénk felhívni a figyelmet. Tudnivaló ugyanis, hogy a december 6-tól 8-ig, azaz péntektől vasárnapig tartó Mikulás hétvégén mindazok, akik elhoznak hozzánk egy már használaton kívüli mobiltelefont, és újrahasznosításra leadják nálunk, jelképes áron, 200 forintért léphetnek be az Állatkertbe. Ez a mi Mikulás ajándékunk, amellyel a mobilok újrahasznosítására is szeretnénk felhívni a figyelmet. Ha több telefont hasznosítunk újra, kevesebb nyersanyagot kell kibányászni a gorillák élőhelyén új készülékek gyártásához.

A Mikulás egyébként nemcsak az Emberszabású Majmok Házának lakóit látogatta meg. Az említett Mikulás hétvége három napján az Állatkertbe kilátogató gyerekeket és családokat is várja, mindhárom nap 11 és 15 óra között. A Mikulás legtöbbször a Mikulás-lakban tartózkodik (ez az Állatkerten belül a Holnemvolt Várban, a kert tavaly megnyílt játszózónájában, a Cápasuli közelében található), de időnként egy-egy kört is tesz az Állatkert sétaútjain. Szombaton és vasárnap a Holnemvolt Várban 10 óra 30 perces kezdettel zenés, mondókás programmal is kedveskedünk az aprónépnek, hangszerjátékkal, ejtőernyős színes labdákkal, buborékokkal. Ezekről a programokról további információ itt olvasható.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.