Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Állati játékok 2020. augusztus 6.

A környezetgazdagítás jegyében állataink rendszeresen kapnak különféle játékokat: legutóbb épp a zebrákat, a vörös vadbivalyokat és a cebui disznókat leptük meg. Meg persze Zulut, a cumisüveggel felnevelt ifjú szurikátát is.

Augusztus 9-én, azaz most vasárnap lesz 154. éves az Állatkert. Mivel nem kerek évfordulóról van szó, természetesen nem készülünk olyan világra szóló eseménnyel, mint a 150. születésnap idején, de látnivalókból most sem lesz hiány! Hiszen rengeteg kisállatot csodálhat meg, aki ellátogat hozzánk, és több újdonság is érkezett mostanában, például a Parma-kenguruk, vagy éppen az aranyszőrű takinok.

A közelgő születésnap kapcsán csütörtökön egy sajtótájékoztatót is tartottunk, amelyen – ha már szülinap – az Állatkert néhány lakóját is megajándékoztuk új játékokkal. Állataink ugyanis nagyon szeretnek játszani, így munkatársaink sokat törik a fejüket azon, hogy milyen játékokat eszeljenek ki számukra. A játékok egy részét mi magunk készítjük, de az sem ritka, hogy kifejezetten ezzel foglalkozó cégektől szerzünk be speciális, állatkerti állatoknak szánt játékszereket. Ezúttal egyébként a vörös vadbivalyoknak, a zebráknak, a cebui disznóknak, és még néhány további állatnak kedveskedtünk új játékokkal az Állatkerti Alapítvány jóvoltából. És persze Zulu, a gondozóink által cumisüveggel felnevelt ifjú szurikáta sem marad ki a játékból!

Persze az állatok környezetgazdagításáról nemcsak jeles évfordulók idején, hanem folyamatosan gondoskodunk. Hiszen az állatok vadonbeli és állatkerti élete között a legfőbb különbség az, hogy amíg a vadonban idejük nagy részét a táplálék és az ivóvíz felkutatása, és egyáltalán a létért való élethalál harc tölti ki, addig az állatkertekben, ahol mindent készen megkapnak, sok szabadidejük marad. Így fontos, hogy megfelelő programot, elfoglaltságot találjunk ki a számukra. A környezetgazdagítás éppen ezt jelenti.

 


Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.