Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Állatkerti tanévkezdés 2020. szeptember 2.

Szeptember elején az Állatkertben is elkezdődik a tanév. Persze nem az állatok ülnek iskolapadba, hanem az óvodások és iskolások jönnek el hozzánk, hogy személyesen is megtapasztalják az élővilág sokféleségét.

Állatkertbe jönni jó dolog! Családdal is, de az óvodával, vagy az iskolával is. Hiszen itt kiváló lehetőség kínálkozik arra, hogy a gyerekek személyes élmények alapján tapasztalják meg az élővilág sokféleségét és rendkívüli változatosságát, illetve az élő természet legfontosabb összefüggéseit. Annál is inkább, mivel a hazai állatkertek között a legtöbb féle állat nálunk látható.

Nem kell pedagógiai végzettség ahhoz, hogy belássuk, az Állatkertben látottak sokkal mélyebb nyomot hagynak a gyerekekben, mint a tantermi foglalkozások, bármilyen ötletes szemléltetés is kíséri azokat. A szertárakban nemigen akad eleven orangután, nálunk viszont egy egész kis közösségre valót látni belőlük, sőt, a Lia nevű anyaállat történetesen épp augusztus elején született gyermeke, Móric gondozásával és nevelésével van elfoglalva.

Az oktatás, a nevelés, az ismeretterjesztés, illetve a környezettudatos szemlélet formálása a korszerű állatkertek fő feladatai közé tartozik. A mi Állatkertünk ennek a fontos küldetésnek nemcsak informális eszközökkel, így például az állatok kifutóinál elhelyezett információs felületekkel, táblákkal, interaktív játékokkal igyekszik eleget tenni, hanem szervezett keretek között zajló zoopedagógiai tevékenységgel is.

Az óvodások és az iskolában járó nebulók tanulmányi csoportjainak látogatását belépési kedvezményekkel segítjük, illetve kedvezményeket kínálunk a velük érkező pedagógusoknak és nem pedagógus kísérőknek is. A kedvezményekről további részletek itt olvashatók.

A kedvezményeken túl változatos zoopedagógiai kínálattal változatos pedagógiai kínálattal, csoportvezetésekkel, komplex foglalkozásokkal, szaktanácsadással, konzultációval, módszertani tréningekkel, segédletekkel és kiadványokkal segítjük a tanárok, tanítók és óvópedagógusok munkáját. A kínálat részleteiről a zooped@zoobudapest.com címen lehet érdeklődni.

Ahogyan azt mindenki tudja, az előző, 2019/20-as tanév utolsó hónapjait jelentősen befolyásolta a koronavírus járvány, hiszen az iskolai oktatás digitális munkarendben történt, és az Állatkert sem fogadhatott tanulmányi csoportokat. Bár bízunk abban, hogy a most kezdődő, 2020/21-es tanévben nem okoz majd ennyi galibát a koronavírus, természetesen erre az eshetőségre is felkészültünk. Ha úgy adódik, az interneten közzétett tartalmakkal igyekszünk majd pótolni a tanulmányi csoportok számára az állatkerti látogatást, ahogyan azt tavasszal is tettük a Digitális Állatkert program keretében.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.