Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Állatkerti virágpompa 2022. március 31.

Bár az igazi cseresznyevirágzás ideje még nem jött el, a higan cseresznyefák már most is virágzanak, sőt a liliomfa, azaz a magnólia is most a legszebb. Virágba borultak a vérszilvák, és az aranyvessző néven is gyakran emlegetett aranyfák is.

Bár ma épp esős, borongós az idő, Állatkertünk parkjában lépten-nyomon a tavasz jeleit láthatjuk, Némelyik cseresznyefa is virágzik már. Persze tudni kell, hogy az igazi cseresznyevirágzás – amikor a szakurák. azaz a japán díszcseresznyék valósággal roskadoznak a virágoktól – kicsit később, áprilisban várható. De a higan díszcseresznyék (Prunus subhirtella) már jó pár napja virágzanak. Persze ezek a növények éppen arról kapták a nevüket, hogy virágaikban már március második felében, a tavaszi napéjegyenlőség idején, vagy – ahogy Japánban nevezik – a higan idején gyönyörködni lehet.

A legutóbbi hétvégén sok látogatónk készített fényképet az egyik legszebb higan cseresznyénkről, amely a Japánkertnek a Pálmaház felé eső bejárata mellett áll. De sok csodálója akadt a Bivalyház kifutójának szélén álló, ugyancsak virágba borult vérszilváknak (Prunus cersaifera 'Nigra') is.

Kedd óta a japán liliomfák (Magnolia kobus) is teljes pompájukban láthatók, közülük a legszebb a Japánkert szélén áll. A kert több pontján látni aranyfát (Forsythia x intermedia – magyarul aranyvesszőnek is nevezik), amelynek pompás sárga virágai ragyogó aranyszínnel tündökölnek, különösen a rájuk eső napfényben. Persze ehhez a napnak is ki kell sütnie, ami reméljük, hamarosan újra bekövetkezik!

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.