Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Állatok karácsonya fenyőfákkal és ajándékokkal 2023. december 26.

Állatkertünk lakóinak is kijutott a karácsonyi örömökből. Sokan közülük fenyőfát, karácsonyfát kaptak az Oázis Kertészet jóvoltából, de persze sokféle más ajándékkal is kedveskedtünk nekik, kinek-kinek az ízlése szerint.

A fenyőfa, illetve finomságokkal feldíszített karácsonyfa több szempontból is környezetgazdagítást jelent állataink számára. Egyrészt az állatok remekül elfoglalják magukat, amíg a fára díszítésként felrakott finomságokat, gyümölcsöt, húst leszedegetik. Erre különböző stratégiát is alkalmaznak: az orangutánok például komótosan leszedegetik, az elefántok az ormányuk segítségével szemezgetnek a fáról, a rozsomákok pedig egyszerűen felmásznak az ágakra feltűzött húsdarabokért.

Van olyan állat, akinek maga a fenyőfa is ennivaló, például az elefántok boldogan elropogtatják akár még a tűleveleket is. És persze a fenyőfával játszani is lehet: az elefántok például felborogatják, meg a hátukra szórják a fenyőket, Rudi, a vörös vadbivaly pedig öklelőfának használta az ajándékba kapott fenyőt: a tulkokra jellemző módon a szarvával böködte, tolta és felhajigálta a levegőbe, vagyis minden módon „megtanította kesztyűbe dudálni". A perzsa leopárdokat az ajándékcsomagba csomagolt hús érdekelte a legjobban.

Állatkertünk és boldogan karácsonyozó lakói egyébként az ünnepek alatt is látogathatók, hiszen mi az év minden napján nyitva vagyunk. December 31-én ugyan rövidített nyitvatartási rend lesz, de egyébként minden más napon a téli időszakban szokásos rend szerint várjuk a nagyközönséget. Sőt mi több, esténként is kínálunk programot, hiszen a Biodóm térségében egészen február 24-ig lehet megcsodálni a Sárkány Éve Lampion Fesztivál varázslatos fénylő mesevilágát.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.