Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Anya és lánya a matakóknál 2019. május 3.

A közelgő anyák napja jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a matakó anyukára, aki néhány héttel ezelőtt már a második kölykét hozta világra. Sőt mi több, még egy kisfilmet is készítettünk róluk. Aki látni szeretné őket, a Pálmaházban keresse!

Ismét gyermekáldás volt a matakóknál. A Pálmaházban látható, Dél-Amerikában őshonos övesállatoknál négy héttel ezelőtt jött világra a legifjabb apróság. A kicsiből az első három hétben persze még nem sokat lehetett látni, hiszen ideje nagy részét a kifutó sarkában lévő fészekben töltötte. Mostanra viszont már sokkal aktívabb, így egy kis szerencsével látogatóink is láthatják őket. A közelgő anyák napjához is kapcsolódva május első péntekén nyilvános sajtóeseményen mutattuk be a jövevényt, és persze az anyaállatot is. A kicsiről már azt is lehet tudni, hogy nőstény, de nevet majd csak ezután fog kapni.

Állatkertünk 2015 legvégén kezdett el foglalkozni ezzel az állatfajjal, de kezdetben csak egy állatot láthatott a közönség. 2017-re már megfelelő tenyészállománnyal rendelkeztünk, így tavaly megszülethetett az első budapesti matakó kölyök is. A hímnek bizonyult matakó bébi, aki a Briós nevet kapta, azóta már fel is cseperedett, és néhány héttel ezelőtt egy franciaországi állatkertbe utazott. Ám matakóink gondoskodtak arról, hogy ebben az évben újabb gyermekáldásnak örvendhessünk. A négy hetes kis matakóról és gondos anyukájáról egy kisfilmet is készítettünk: úgy gondoljuk, ezzel kedveskedünk mindenkinek a közelgő anyák napja alkalmából.

A matakókon kívül az elmúlt hetekben sok más állatunknál is gyermekáldás volt. Többek között az ázsiai vadkutyáknál, a vízidisznóknál, a nagy maráknál és a Bennett-kenguruknál, a gyimesi racka juhoknál és a kínai törpefürjeknél is. Egy kis szerencsével pedig már a vombatkölyköt is lehet látni.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.