Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Anya-fia pancsolás az elefántoknál 2021. április 13.

Miközben mindenki az újabb kiselefánt születését várja, Angele, az elefánt anyuka, és fia, a hároméves Arun nagy pancsolást rendezett a kifutóhoz tartozó medencében. Önfeledt lubickolásukat most kisfilmen is bemutatjuk.

Elefántjainkra mindig sokan kíváncsiak. Különösen akkor, ha épp nagy pancsolást rendeznek tágas medencéjükben, amelyben akár a fejük búbjáig is elmerülhetnek. Mivel a világjárvány miatt az Állatkert kapui most zárva vannak, ebben az élményben most csak úgy lehet része a közönségnek, ha kisfilmen megörökítjük, és megosztjuk a lubickolás pillanatait.

A nemrégiben készült felvételeken Angele, az elefánt anyuka, és hároméves fia, Arun látható. A strandolást az anyuka kezdte, de nem sokkal később Arun is csatlakozott. Előbb együtt játszottak a medencében, majd, miután Angele megunta a fürdőzést, a kis Arun figyelme a labdákra terelődött. Amint látható, egyik kedvenc szórakozása az, hogy a labdára ránehezedve igyekszik azt a víz alatt tartani, ami persze nem könnyű, mert az elefántbiztos strandlabdát a felhajtóerő közben mindig újra a felszínre dobja. Ez azonban Arunban csak növeli az eltökéltséget...

Elefántjainknál egyébként – amint azt már korábban is említettük – nagy dolgok vannak készülőben. Angele ugyanis 22 hónapos vemhességének végéhez közeledik, és számításaink szerint néhány héten belül világra is hozhatja következő utódját. Mivel a kicsi születésének időpontját pontosan nem lehet megmondani, már március közepe óta teljes a készültség az elefántok körül.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.