Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Anya hátán a legjobb utazni! 2020. augusztus 31.

Guba, a nyolchetes sörényes hangyász kölyök továbbra is nagyon szereti anyukája, Isabela hátára csimpaszkodva cipelteti magát. A szépen gyarapodó gyerkőcnek még arra is gondja van, hogy jellegzetes hangyász minta is „passzoljon”.

A sörényes hangyászoknál cseperedő kölyköt leggyakrabban anyukájára csimpaszkova látni. A kicsi ilyenkor szinte mindig úgy helyezkedik el Isabela hátán, hogy a testükön végigfutó, fehérrel szegélyezett fekete sáv lehetőleg egyvonalban legyen. Így az álcázást szolgáló jellegzetes mintázat tökéletesen érvényesül.

A kis Guba egyébként szépen gyarapodik, sokat nőtt világra jövetele óta. De ez nem is csoda, hiszen Isabela nagyon gondos anya: korábban már két másik kölyköt is felnevelt, akik azóta egy csehországi, illetve egy osztrák állatkert népszerű lakói.

Az ifjú sörényes hangyászon kívül persze még sok kisállatot meg lehet most csodálni az Állatkertben. Ott van például Móric, az orangután gyerek, Hada, a tapír kislány, Isabela, a tevecsikó, nem is beszélve a nagy mara szaporulatról, a prérikutya kölykökről, az ifjú sülökről, a kis muntyákszarvasról és a többi jövevényről.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.