Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Anyák napi előzetes: virágzó cseresznyefák 2021. április 23.

Bár még több mint egy hét van anyák napjáig (tehát még nem késő igénybe venni Alapítványunk anyák napi képeslapküldő szolgálatát), már most egy kis virágos előzetessel köszöntjük az édesanyákat. A japán díszcseresznyék ugyanis épp most a legszebbek.

•	"Plena" madárcseresznye (Prunus avium 'Plena')Április 10-én már mutattunk néhány képet a virágba borult Állatkertről, többek között az akkor már virágzó higan díszcseresznyéről is. De megírtuk azt is, hogy az igazi cseresznyevirágzás csúcsidőszakára az elkövetkező hetekben számítunk. Most el is érkezett ennek az ideje, hiszen már az „igazi" japáncseresznyék is virágoktól roskadoznak. Ezeknek a díszcseresznyéknek (Prunus serrulata) több nemesített fajtájuk, változatuk is fellelhető Állatkertünk parkjában, közülük a „Kazan" és a „Kiskushidare sakura" díszcseresznyék a leglátványosabbak, de nagyon szép látványt nyújt a teltvirágú madárcseresznye (Prunus avium 'Plena') is.

Japánban a virágzó díszcseresznyékben való gyönyörködés – azaz a hanami – sokakat a szabadba csábító, népszerű program, amely azonban az észak-déli irányban hosszan elnyúló szigetország különböző vidékein nem egyszerre következik be. Azt, hogy melyik prefektúrában mikor hol tart a cseresznyevirágzás, ilyenkor az időjárásjelentéshez hasonló módon teszik közzé. Nálunk a virágzás csúcsidőszaka – ahogy azt két hete megjósoltuk – Akita és Ivate prefektúrákban található cseresznyefákéval esik egybe.

Mivel Állatkertünk kapui a koronavírus világjárvány miatt még mindig zárva vannak, Serdült Ádám kertészeti vezetőnk néhány képet készített a legszebb díszcseresznyékről, amelyeket most nemcsak közzéteszünk, hanem afféle anyák napi előzetesként kedveskedünk velük az édesanyáknak. Ide kapcsolódik, hogy Állatkertünk Alapítványa anyák napi képeslapküldő szolgálatot is indított, amint mindenkinek a figyelmébe ajánlunk, aki édesanyjának különleges meglepetéssel szeretne örömet szerezni.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.