Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Aranyos gundikölykök a Varázshegyben 2014. november 7.

A Nagyszikla belsejében található Varázshegy legifjabb lakói a nemrégiben született gundikölykök. Az Afrikában őshonos különleges rágcsálók tavaly ősz óta élnek Állatkertünkben, és rendszeresen újabb és újabb kölykökkel örvendeztetnek meg bennünket.

Október 30-án ismét gyermekáldás volt a gundiknál. Az egyik nőstény ezúttal két apróságnak adott életet. A kölyköket kis szerencsével már most is jól lehet látni, kivéve, ha épp egy nehezebben belátható sziklapárkányokon tartózkodnak. Ezek az állatok ugyanis a természetben a sziklás élőhelyeket kedvelik, s gyakran bújnak el a sziklatömbök közötti hasadékokban. Ennek megfelelően mi is biztosítunk nekik ilyen lehetőséget. A nap jelentős részében azonban – különösen etetés idején – nagyszerűen lehet látni a jövevényeket. Az etetésre késő délelőtt szokott sor kerülni.

A gundik tavaly szeptember óta láthatók Állatkertünkben, éspedig a Varázshegy „Kolónia galéria" elnevezésű bemutatóhelyén. Korábban sem nálunk, sem más hazai állatkertben nem éltek ilyen állatok, s jelenleg is egyedül Budapesten találkozhat gundikkal a hazai közönség. Hozzánk eredetileg nyolc állat érkezett, s mióta nálunk laknak, ez már az ötödik alkalom, hogy kölykökkel örvendeztetnek meg bennünket. Így összesen a tizenkilenc gundit láthat a közönség.

Az állatfajról további érdekességeket tudhat meg, ha elolvassa az érkezésükkor megjelent cikkünket.