Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Aranyos kisbárányok a Holnemvolt Vár Majorságában 2019. április 17.

Nemrégiben több bárány is született a Holnemvolt Vár Majorságában lakó gyimesi racka juhoknál. Sőt az állatsimogatóban lakó kameruni juhoknál és törpekecskéknél is gyermekáldás volt. Így bárányok és gidák sokaságával várjuk a nagyközönséget.

A nyulak mellett a bárányok is évszázadok óta kapcsolódnak a húsvéti hagyományokhoz. De ez nem is meglepő, hiszen a kisbárányok éppen az évben ebben a szakában szoktak megszületni. A gyimesi rackáknál például másfél héttel ezelőtt négy aranyos kisbárány született. Ez a juhfajta a jóval ismertebb hortobágyi rackához hasonlóan szintén őshonosnak számít, ám a hortobágyival ellentétben nem pödrött, hanem sarló alakú szarvat visel.

Gyimesi rackáink az Állatkert tavaly májusban megnyílt új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban, azon belül pedig a Majorság egyik karámjában láthatók. Már tavaly, a Holnemvolt Vár megnyitásának évében is megörvendeztettek minket néhány báránnyal, sőt, a megelőző években is voltak rackabárányaink, amelyek közül kettőt a gondozóknak kellett cumisüveggel felnevelniük.

Ugyancsak gyermekáldás volt a gyimesi rackák karámjával szemközt található állatsimogatóban, ahol a kameruni juhoknál, illetve a törpekecskéknél is több bárány, illetve gida cseperedik. Így mindazok, akik például a húsvéti hosszú hétvégén keresik fel Állatkertünket, nagy csapat kisállattal találkozhatnak a Holnemvolt Vár ezen szegletében.

A bárányok mellett a szintén a húsvét jelképeinek szállító nyulak, sőt a tojások vonatkozásában is vannak fontos új híreink. A húsvétra idén is nyuszisimogatóval készülünk, a „pampanyúl" néven is emlegetett nagy maráknál pedig több kölyök is látható, ráadásul kettő közülük rendhagyó, fehéres színű szőrzettel jött a világra. Tojás ügyben említést érdemel egyik tigrispitonunk épp folyamatban lévő kotlása, valamint a tojásrakó hangyászsünökkel kapcsolatban tegnap bejelentett, világra szóló szaporítási eredmény.

A húsvéti hosszú hétvége mind a négy napján működik majd a nyuszisimogató, és természetesen a kisbárányokat, a gidákat, a „pampanyúl", azaz nagy mara kölyköket, sőt még a tojásokon kotló tigrispitont is láthatják a látogatóink. A hangyászsün kölyköt viszont csak később láthatja a nagyközönség, ha már kellőképpen megerősödött.
Látnivalókból a felsoroltakon felül sincs hiány. Annál is inkább, mivel az elmúlt hetekben Állatkertünk számos lakójánál örülhettünk újabb és újabb kisállatoknak. Az ázsiai vadkutyáknál például tizenegy kölyök cseperedik, de vannak vízidisznó kölykök, és az erszényből kikandikáló, sőt onnan már ki is járó kiskenguruk is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.