Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Asha 100 napos 2013. május 25.

Tortával és könyvbemutatóval ünnepeltük Asha századik életnapját. A torta nagy részét persze az anyaállat, Angele ette meg, de azért bőven jutott belőle Ashának is. A könyvet nem ette meg senki, viszont az ajándékboltban bárki beszerezheti, akit minden tudni szeretne a kicsiről, és persze az elefántokról általában.



Asha, a február 14-én született elefántborjú pénteken érte el századik életnapját. Ebből az alkalomból őt és a mamáját, Angele-t is felköszöntötték az állatkerti munkatársak. A jeles eseményre két torta is készült az elefántok számára. Természetesen nem holmi cukrászsüteményekről van szó, hanem olyan különleges tortákról, amelyeket az Állatkert központi takarmánykonyhájának munkatársai, Koroknainé Kiss Márta és Nimila Gábor készítettek az ünnepeltek számára. A torta alapanyaga főtt rizs, sárgarépa, cékla, illetve kiwi volt. A nagy műgonddal készített gasztronómiai remekműveket az állatgondozók helyezték el a kifutóban, majd ezután engedték ki az Elefántházból a két állatot. A torták nagyobbik felét természetesen Angele fogyasztotta el, de a nagyrészt még anyatejen élő, ám már szilárd táplálékkal is próbálkozó Asha is belekóstolt a finomásgba. Óvatosságból azonban nem közvetlenül a neki szánt tortáról falatozott, hanem főleg azokat a darabokat próbálta Angele-től elkunyerálni, amelyek már az elefántmama ormányában voltak.

A 100 napos ünnepség keretében mutatták be azt az Állatkert kiadásában megjelent új könyvet is, amely egyrészt Asha és az állatkerti elefántcsalád történetét meséli el, másrészt bemutatja a budapesti elefánttartás több mind egy évszázados történetét, az elefántok állatkerti gondozásának kulisszatitkait, illetve az elefántfélék természetrajzát is. Az Állatkertben beszerezhető könyv Kovács Zsolt munkája, a művet a könyvbemutatón Szemadám György képzőművész, író, az Állatkert egykori oroszlángondozója méltatta. Az Asha és rokonai címmel napvilágot látott, 127 oldalas, gazdagon illusztrált mű az Állatkert ajándékboltjában vásárolható meg.