Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Augusztus 30-án Állatkertek Éjszakája! 2019. augusztus 7.

A nyár utolsó péntek estéjén 19 órától éjfélig rengeteg látnivalóval, programmal, érdekességgel és élménnyel jön az Állatkertek Éjszakája. Jegyek már most is kaphatók, de vigyázat, csak limitált, korlátozott számban!

Az idei Állatkertek Éjszakájának közeledtével összeállítottunk egy a korábbi évek programjait felidéző kisfilmet, kedvcsináló gyanánt az augusztus 30-ig programhoz.

Az Állatkertek Éjszakájáról tudnivaló, hogy a kezdeményezés még 2012-ben indult, így az idei már a VIII. Állatkertek Éjszakája lesz. Az első évben nyolc intézmény vett részt benne, idén, 2019-ben országszerte 12 település 13 állatkertje, vadasparkja, „állatos" bemutatóhelye készül különleges esti programokkal erre az alkalomra. Az Állatkertek Éjszakája hagyományos időpontja mindig augusztus, és ezzel együtt a nyár utolsó péntek estéje, így bárhogy is alakul a naptár egy adott évben, az esemény után még mindig van legalább egy teljes hétvége a tanév kezdetéig.

A mi Állatkertünk már kezdettől, azaz a 2012-es esztendőtől fogva minden évben megtartotta az Állatkertek Éjszakáját, így a rendezvénnyel kapcsolatban néhány hagyomány is kialakult. Ezeket a hagyományokat megtartva, de a programkínálatot sok-sok új, izgalmas elemmel gazdagítva kedveskedünk látogatóinknak augusztus 30-án este.

Az elmúlt évekhez képest újdonság lesz, hogy jegyeket ezúttal – közkívánatra – korlátozott, limitált számban lehet majd váltani. Éppen ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy a jegyeket időben szerezzék be, s ne hagyják megváltásukat az utolsó pillanatra. Az elővételben történő jegyváltással elkerülhető a sorban állás, ráadásul az elővételes jegyek kedvezményes áron érhetők el. Augusztus 30-án viszont már csak tejes árú jegyeket lehet majd váltani a helyszínen, persze csak akkor, ha előzőleg nem telt be a létszám az elővételes jegyekkel.

Az Állatkertek Éjszakája programjaira érkező látogatók előtt 19 órakor nyílnak ki a kapuk, a főbejáraton, és az állatkerti játszópark, a Holnemvolt Vár kapuján is be lehet majd jönni. A különböző programok és látnivalók 11 utánig tartanak, és éjfélig lehet majd az Állatkert területén maradni.

A kert több pontján az épületekre, a sziklafelszínre és a fák lombkoronájára vetített fényfestésben lehet majd gyönyörködni. A Főkapunál filmvetítés és arcfestés fogadja a látogatókat, de itt lesz a helyszíne a QuartzBox homok- és festékanimáció vetítésnek is. Az Ausztrálháznál közelről lehet majd ismerkedni az aranyos cukormókussal, a kuszkusszal és a szakállas agámával. A Pálmaházban az est folyamán kétszer is lesz trópusi vihar, a tóparti sétányon pedig a csillagos ég látnivalóival lehet majd ismerkedni avatott csillagászok, és persze teleszkóp segítségével. Lesz jégszobrász bemutató és fénytánc, illetve többféle zenés program, többek között a Kistehén Zenekar fellépésével.
Természetesen rengeteg állatos program lesz, például oroszlánfóka tréning esti kivilágításban, elefánt tréning, zsiráf és orrszarvú etetés, sőt, látványetetést tartanak a cebui disznóknál, a komodói sárkányoknál, az aldabrai óriásteknősöknél és a kis tigrispitonoknál is. Több helyszínen lesz „éjszakai TAPI-ZOO", ahol tapintható „állati alkatrészeket", madártojásokat, különleges állatcsontokat vehetnek kézbe a látogatók.

A Nagyszikla belsejében található Varázshegyben a denevéretetés és -bemutató, illetve „Állatok akcióban" etológiai bemutató mellett a hatlábúak birodalmával, valamint a levélvágó hangyákkal is meg lehet majd ismerkedni, sőt, egy tematikus program keretében még az állatvilág „hálószobatitkait" is kifecsegik az állatkerti munkatársak. A Hetedhét Palota tematikus játszóházban pedig barátságos nyuszik, bőrevő halak, és egy izgalmas bátorságpróba várja majd az érdeklődőket.

A programokról és a jegyekről további információ itt olvasható.