Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Az igazi finn Mikulás az Állatkertben! 2018. december 1.

December 3-án, hétfőn is érdemes kilátogatni az Állatkertbe: híres vendég látogatja meg lakóinkat… Az igazi finn Mikulás, Joulupukki rövid sétát tesz nálunk, és akik szerencsések, akár ajándékot is kaphatnak tőle.

Joulupukki, az igazi finnországi Mikulás nem először tiszteli meg az Állatkertet: 2002-ben már járt nálunk, sok kisgyermek örömére. Idén csak egy rövid körsétát tesz Állatkertünkben, szerencsés látogatóink még ajándékot is kaphatnak majd tőle.

Joulupukki néhány napja már Magyarországon tartózkodik, november 29-én érkezett repülővel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az igazi finn Mikulás nevének jelentése nem Mikulás, hanem „Karácsonyi Bak". Ez arra a régi, északi népeknél egykor szokásos eseményre vezethető vissza, hogy baknak öltözött férfiak ijesztgették a gyerekeket. A hagyomány pedig onnan ered, hogy Thor, a mennydörgés istenének szekerét a néphit szerint bakkecskék húzták. Ehhez kötődően állítanak sok helyütt még ma is szalmából készült bak figurákat az ünnepek idején.

Az Állatkert természetesen örömmel fogadja Joulupukkit, már csak azért is, mert mint megtudtuk, az igazi finn Mikulás, amikor éppen nem ajándékot oszt a gyerekeknek, szívesen járja a természetet.