Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Az ukrajnai állatkertek megsegítésére gyűjt adományokat az EAZA 2022. március 3.

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége közös európai pénzalap felállításáról döntött az ukrajnai állatkertek támogatására, amelyhez várják mindazok pénzadományait, akik segíteni tudnak és szeretnének.

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA), amely Írországtól az Egyesült Arab Emírségekig, a spanyol Kanári-szigetektől Kazahsztánig 45 ország háromszáznál is több állatkertjét fogja össze, és amelynek mi is tagjai vagyunk, a tegnapi napon közös európai pénzalap felállításáról döntött az ukrajnai állatkertek támogatására.
Pénzadományokat kétféle módon is lehet küldeni:

• online adománygyűjtő felületen, amely ezen a linken érhető el: https://useplink.com/payment/0QGQi3DTKejUifIrdVzHx/ (iDeal, PayPal, Bancontact vagy bankkártyás fizetés);
• vagy közvetlen átutalással:
Account name: European Association of Zoos and Aquaria
IBAN: NL83 ABNA 0806 6044 09
BIC/SWIFT: ABNA NL2A
Bank Address: ABN AMRO Bank, Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam, The Netherlands

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége kapcsolatban áll az ukrán állatkertekkel. Kijev, Harkov és Mikolajiv állatkertjével a legszorosabb az együttműködés, hiszen ezek az intézmények az EAZA hivatalos tagjelöltjei. De az országban működő többi társintézménnyel is együtt dolgozik az EAZA közössége az Ukrán Állatkertek Szövetségén (AZU) keresztül. Az összegyűlt támogatást a jövőbeli helyzetnek megfelelően, az ukrán állatkertek szakmai közössége és az EAZA Technikai Segítségnyújtási Bizottságának közös döntése alapján fogják felhasználni.

Frissítés március 10-én

A Magyar Állatkertek Szövetsége (MÁSZ) mai napon közleményt adott ki az ukrán állatkertek megsegítésével kapcsolatban. A MÁSZ és a tagságába tartozó mind a tizenhárom intézmény csatlakozik az EAZA adománygyűjtő kezdeményezéshez. Ugyanezen a napon a MÁSZ honlapjára is felkerült, hogy aki szeretné és lehetősége is van hozzájárulni a segélyalaphoz, ezt miként teheti meg.

A közlemény foglalkozik az Ukrajnából kimenekített vadállatok kérdésével is, ideértve az állatkerti állatokat, illetve a határon keresztül érkező, nem állatkertekből származó egzotikus állatokat is.