Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Bárányok és gidák minden mennyiségben 2015. március 20.

Az elmúlt két hét során szinte megszámlálhatatlanul sok gida és bárány született a Holnemvolt Parkban látható juhok és kecskék között. Ráadásul a gyermekáldásnak még közel sincs vége: húsvétig további újszülöttekre lehet számítani.

Háziállataink – az állatsimogatóval együtt – a tavalyi év elején költöztek át a Holnemvolt Parkba, sőt, a költözéssel egy időben újabb érdekes jószágokkal is bővült a bemutató. Természetesen az új – illetve most már nem is annyira új – helyen is folytatódik az a hagyomány, hogy húsvét közeledtével gidák és bárányok sokaságát láthatja itt a nagyközönség. Az utóbbi két hét során máris rengeteg ellésünk volt a szóban forgó állatoknál, s még további újszülöttekre is lehet számítani.

Négyszarvú juhgidaA gyimesi rackák nyájában öt bárányt láthatunk, a négyszarvú juhoknál pedig egy bárány cseperedik. Az állatsimogatóban látható kameruni juhoknál azonban a megszületett bárányok száma már a fél tucatot is meghaladta, és ugyanez a helyzet a törpekecskéknél is. Itt szinte folyamatosan változik a pontos egyedszám, hiszen majdnem minden napra jut egy-egy újabb ellés.

A gidák és bárányok sokaságával a Holnemvolt Park állatállománya is felkészül a jövő heti szezonkezdetre. A terület természetesen most is látogatható, így bárki, aki az Állatkertet felkeresi, már most is megtekintheti a nemrég született jövevényeket. A szezon azonban még nem kezdődött el, ami azt jelenti, hogy a Honemvolt Park játékai most még nem üzemelnek. A szezonkezdés jövő héten csütörtökön, március 26-án lesz.