Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Basil az őszi napsütésben 2022. október 26.

Közkedvelt oroszlánhímünk, Basil nagyon élvezi az őszi napsütést. Bő egy hónapja tért vissza tíz hónapon át tartó prágai „kiküldetése” után, és azóta újra összeszoktattuk Shakirával, az oroszlánhölggyel is.

Sok látogatónk kedvence Basil, a tekintélyes külsejű hímoroszlán, akiről közismert, hogy az indiai oroszlánok nemzetközi tenyészprogramjának keretében 10 hónapon át cseh barátainknál, a Prágai Állatkertben vendégeskedett. Hazatérése után persze egyből megismerte a gondozókat, és otthonosan mozgott budapesti otthonában. Ez nem is meglepő, hiszen a „kiküldetésben töltött idő" nem vethető össze azzal a tizenegy évvel, amelyet már előzőleg Állatkertünkben eltöltött, és amelynek során összesen hét itt született kölyöknek volt az apja.

Nőstény oroszlánunkkal, Shakirával azonban ennek ellenére is csak szépen, fokozatosan engedtük össze újra, de mostanra már ez a folyamat is sikeresen lezárult, így a két állat most már újra együtt van. Sőt mi több, azt is elárulhatjuk, hogy oroszlánjaink hamarosan egy újabb lakótársat kapnak. Érdemes lesz tehát a közeljövőben is figyelni Állatkertünk híreit!

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.