Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Bejgli utazása 2018. június 20.

Legújabb kisfilmünkben felidézzük, hogyan cseperedett fel Bejgli, a 2016-ban született sörényes hangyász kölyök, és megmutatjuk azt is, hogyan utazott el új otthonába. Persze mi itt Budapesten sem maradunk ám hangyász nélkül!

Honlapunk rendszeres olvasói jól emlékezhetnek sörényes hangyászaink életének családi eseményeire. Hiszen beszámoltunk arról is, amikor mintegy százesztendős szünet után 2014-ben újra belefogtunk e különleges állatok tartásába, és persze arról is, amikor fiatal tenyészállataink, Isabela és William nászából megszületett az első Budapesten világra jött sörényes hangyász kölyök. Arról is rendszeresen hírt adtunk, hogy a kicsi – aki a Bejgli nevet kapta – hogyan cseperedett fel, és persze időben szóltunk a készülő utazásról is. Hiszen amikor a kisállatok elérik a megfelelő életkort és fejlettséget, el kell kezdeni tervezni a felnőtt életüket.
Bejgli új otthonának kiszemelése – természetesen – az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) sörényes hangyászokkal foglalkozó tenyészprogramja keretében történt, mint ahogy Budapestre is e tenyészprogram nyomán érkeztek Bejgli szülei Németországból, illetve Skóciából. Az ifjú hangyászhölgy új otthona a csehországi Liberec állatkertje. Ezzel az intézménnyel – melyről tudnivaló, hogy 1919 óta működik, így a legrégebbi állatkert a Cseh Köztársaságban – a mi Állatkertünknek régi időkre visszavezethető, szoros kapcsolata van, többször érkeztek már állatok onnan ide, és persze innen oda is.
Legújabb kisfilmünkben néhány képkocka erejéig felidézzük, hogyan cseperedetett Bejgli az anyukája hátán csimpaszkodó aprócska kölyökből csaknem felnőtt méretű ifjú hangyásszá, és bemutatjuk azt is, hogyan utazott el új otthonába. Persze itt Budapesten sem maradunk hangyászok nélkül, hiszen a szülők, Isabela és William továbbra is Állatkertünk lakói, sőt elárulhatjuk, hogy a hangyászpár már újabb kölyökről is gondoskodott.