Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Boldog születésnapot, Arun! 2020. november 6.

Legújabb kisfilmünkben Arun, a harmadik születésnapját ünneplő kiselefánt eddigi életének néhány vidám, emlékezetes és megindító pillanatát elevenítjük fel. Meg persze néhány egészen friss képet a szülinapi köszöntésről.

Vasárnap tölti be harmadik életévét Arun, Állatkertünk legifjabb elefántja. A jeles esemény alkalmából őt is, és anyukáját, Angele-t is felköszöntöttük már (annál is inkább, mivel az anyukának is a héten volt a születésnapja, csak ő már 19 éves). Sőt, azt is bejelentettük, hogy Angele újra vemhes, ezért a kis Arunnak tavasszal várhatóan kistestvére születik majd.

A születésnap alkalmából egy kisfilmet is készítettünk, jórészt olyan, korábban már bemutatott felvételekből összeállítva, amelyekkel feleleveníthetjük a szülinapos Arun eddigi három évének vidám, emlékezetes és megindító pillanatait. Az utolsó néhány másodpercben látható felvételek viszont most készültek, és azt látni rajtuk, hogyan játszik a kiselefánt azzal a labdával, amelyet most kapott az Állatkerti Alapítványtól, pontosabban közvetve azoktól, akik Alapítványunkat akár örökbefogadással, akár más módon támogatják.

Arun születésnapja kapcsán ezen a hétvégén, azaz november 7-től 8-ig „elefántos hétvégét" tartunk, aminek része mindkét nap 12:30-tól egy-egy látványetetéssel egybekötött izgalmas bemutató az elefántoknál, ahol munkatásunk az elefántok életének legérdekesebb titkait is elmeséli el a közönségnek.

Persze mindenkit arra kérünk, közben mindig figyeljünk egymásra! A beltéri bemutatóhelyeken, állatházakban csak maszkban szabad tartózkodni! Ha kültérben, szabadtéren vagyunk, a maszk nem kötelező, és az Állatkert elég tágas ahhoz, hogy ne jelentsen gondot a legalább másfél méteres távolság betartása. Ha azonban egy-egy érdekes látnivalóra egy időben kicsit többen is kíváncsiak, a kert szabadtéri részein is érdemes megfontolni a maszk felvételét, különösen annak, aki nem akar állandóan a megfelelő távolság betartására koncentrálni.

Az „elefántos hétvége" mellett az Állatkerti Alapítvány örökbefogadási akciót hirdetett: akik a most péntektől vasárnapig, tehát november 6-tól 8-ig tartó három nap valamelyikén jelképesen örökbe fogadják Arunt, az örökbefogadási csomag mellé plusz ajándékot, a kiselefánt képével díszített kulcstartót, hűtőmágnest, jelvényt is választhatnak maguknak. Az örökbefogadásra a helyszínen, az Állatkerti Alapítvány irodájában, illetve az interneten, az Állatkerti Alapítvány honlapján is van lehetőség.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.