Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Bonifác, a pandagyerek anyukájával sétál a kifutóban 2021. szeptember 15.

Napról napra egyre gyakrabban merészkedik elő Bonifác, a még mindig alig három hónapos vörös panda kölyök. Egyre ügyesebben mászik akár a fákon is, de persze azért időnként még kell az anyuka, Auróra segítsége.

Most szombaton lesz a vörös pandák világnapja (amelyről egy cikk erejéig tavaly is megemlékeztünk). A jeles naphoz kapcsolódóan már a múlt héten elkezdtük több kommentből álló sorozatunkat erről az Állatkertünkben is látható, bájos külsejű, igen érdekes, és veszélyeztetettségénél fogva is figyelmet érdemlő állatfajról. Annál is inkább, mivel van is mit megélni róluk, hiszen Állatkertünkben, ahol – Magyarországon elsőként – már 1992-ben is szaporítottuk ezt az állatfajt, a nyár folyamán egy újabb vörös panda kölyök látott napvilágot.

Bonifác – mert az internetes közönségszavazáson ezt a nevet kapta a jövevény – a születését követő első hetekben mindvégig a „szülőszobaként" is használt odúban tartózkodott. Úgyhogy először csak azokon a fotókon tudtuk bemutatni, amit még augusztus elején, az ilyekor szokásos orvosi vizsgálatkor készítettünk. A következő hetekben néha már a látogatók is láthattak belőle valamit, mert az anyuka egyszer-kétszer kihozta a gyereket, vagy pedig a kicsi nézegetett ki az odú bejáratán. Bár a vörös panda kölykök ilyenkor általában szűk három hónapig maradnak az odúban, múlt héten a biztonság kedvéért megint kézbe vettük a kis Bonifácot, amiről videót is közzétettünk. Mindent rendben találtunk, sőt azóta azt is megfigyeltük, hogy egyre gyakrabban merészkedik elő, próbálgatja a sétát és a famászást is, persze legtöbbször az anyuka, Auróra segítségével és lelki támogatásával.

Az elmúlt egy hét tapasztalatai alapján leggyakrabban kora délután, 12 és 14 óra között szokott előmerészkedni, de a mai napon például 11 óra után nem sokkal is előmerészkedett. Először csak az odúból lesett kifelé, majd kimászott, és az anyaállat társaságában sétára indult a környező ágakon. Később a talajszintre is lemerészkedtek, sőt, amikor a gondozók épp tréningeztek az állatokkal, Auróra még hozzájuk is odavitte a kölykét, ha nem is közvetlen közelre, de karnyújtásnyi távolságra.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.