Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Bonifác lett a pandagyerek neve 2021. augusztus 25.

Két hét alatt több mint 27 ezer voks érkezett vörös panda párunk, Auróra és Bendegúz kölykének nevére. A három név közül a Bonifác kapta a legtöbb szavazatot, így ezen a néven jegyezzük be őt a törzskönyvbe. Köszönjük a szavazatokat!

Az Állatkertünkben világra jött kisállatok közül a legnépszerűbbek nevét legtöbbször szavazásra szoktuk bocsátani, hogy a nagyközönséget bevonva adjunk nevet a jövevényeknek. Mostanában így tettünk például Samu, a kiselefánt, Rezső, a tapírgyerek, és most Bonifác, a kis panda kölyök esetében is. A szavazást két héttel ezelőtt hirdettük meg, amelyen három név, a Baltazár, a Boldizsár és a Bonifác közül lehetett választani. Összesen több mint 27 ezer voks érkezett, a legtöbb szavazatot – csaknem 12 ezret – a Bonifác kapta. Ez a latin eredetű név a sors, illetve a végzet kegyeltjének számító emberre utaló homo boni fati latin nyelvű kifejezésre vezethető vissza.

A kis Bonifác ugyan a legtöbb időt még mindig az odúban tölti, és így a kifutóban legtöbbször csak a felnőtteket lehet még megcsodálni, de ahogy cseperedik, az elkövetkező hetekben egyre gyakrabban lehet majd látni, amint előmerészkedik.

A kis pandának, vörös pandának, illetve vörös macskamedvének is nevezett állatfajjal, amely egyébként veszélyeztetettnek számít, 1990 óta foglalkozunk, és – Magyarországon elsőként – 1992-ben már sikeresen szaporítottuk is őket. Azóta több alkalommal is volt már gyermekáldás pandáinknál, olyannyira, hogy a tízéves nőstény Aurora sem most először lett anyuka. Párja, a kétesztendős Bendegúz viszont első ízben vált apukává.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.