Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Borjúfókák és pingvinek látványetetése 2019. július 27.

A borjúfókák és a pápaszemes pingvinek látványetetését minden nap 10 és 16 órakor tartjuk. Nemcsak az etetést láthatjuk ilyenkor, hanem azt is, hogyan foglalkoznak a gondozók az állatokkal. A fókák számára például rendszeres tréninget tartanak.

Légy ott! Ez a neve különleges élményprogram kínálatunknak. Délelőtt 10-től délután 16:30-ig miden egész és fél órában tartunk valamilyen érdekes látványetetést vagy állattréninget. Enélkül a véletlenen múlna, hogy épp akkor történik-e valamilyen látványos művelet, etetés vagy állatfoglalkoztatás, amikor az adott állatnál járunk. Így viszont, az időpontok ismeretében mindenki kiválaszthatja, melyik programon szeretne ott lenni.

A sok élményprogram egyike a borjúfókák és a pápaszemes pingvinek látványetetése. Természetesen ilyenkor nemcsak enni kapnak az állatok, hanem az etetés jó alkalom arra is, hogy a gondozó mindegyikükkel személyesen foglalkozzon. A pingvineknél egyébként is nyomon kell követni, hogy a csapat minden tagja elevet evett-e, a borjúfókákkal pedig munkatársaink rendszeresen tréningeznek is. Ez az állatfoglalkoztatás az állat számára is jó program, nagyszerű elfoglaltságot jelent nekik. Emellett a velük való foglalkozást is megkönnyíti, hiszen például egy állatorvosi vizsgálatkor a rendszeresen tréningezett állatok sokkal együttműködőbbek. Arról már nem is beszélve, hogy a tréning a közönség számára is érdekes látnivaló, és így mindig sok csodálója akad, hogy a fókák milyen okos és együttműködő állatok.

A pingvinek és a fókák látványetetése azért kapcsolódik egymáshoz, mert ezek az állatok Állatkertünkben közös kifutóban és medencében láthatók. Természetesen ez csak a borjúfókákkal lehetséges, mert a nálunk ugyancsak látható oroszlánfókákat (akiknél szintén van tréning és látványetetés) már nem lehetne együtt tartani a pingvinekkel.

A pingvinekkel kapcsolatban az évnek ebben a szakaszában még annyit érdemes külön is megemlíteni, hogy nem kell aggódni miattuk kánikula idején. Erre már csak azért is hívjuk fel külön a figyelmet, mert sok e-mailt és telefonhívást kapunk emiatt. Tudnivaló azonban, hogy a mi Állatkertünkben a pingvinek különböző fajai közül pápaszemes pingvinek láthatók, amelyek őshazája Afrika déli partvidéke, ahol nyaranta egyébként sokkal melegebb van, mint például Magyarországon. Persze ők az őshazájukban mindenütt a víz közelében élnek, de ez nálunk is így van, és bármikor becsobbanhatnak a medencébe. A parton pedig árnyékoló vitorlákat, és ha kell, párakaput is biztosítunk számukra.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.