Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Búcsú Norbitól 2021. május 14.

Ma reggel az „örök vadászmezőkre” távozott Norbi, Állatkertünk közkedvelt, idős szibériai tigrise, aki 2003-ban született, és 2004 óta élt Budapesten. Az itt töltött évek során párjával, Nivával összesen öt kölykük született.

Mostanában sok kisállat születéséről számolhattunk be, de az örömteli hírek mellett időnként akadnak szomorúak is, hiszen az állatkerti állatok sem élnek örökké, még akkor is, ha a róluk való gondoskodásnak köszönhetően rendszerint jóval magasabb kort érnek meg, mint a vadonban élő fajtársaik. Ez történt Norbival, Állatkertünk népszerű szibériai tigrisével is, aki 2003. március 15-én született a Hannoveri Állatkertben, és 2004. november 18-a óta élt nálunk, a Budapesti Állatkertben. Az itt töltött évek során előbb egy Nadia nevű nőstény, majd a 2006-ban született, és 2010-ben érkezett Niva lett Norbi párja. Nivával együtt öt kölykük született, így Norbi ötszörös apukává lett Budapesten.

A tigrisek a természetben átlagosan 8-12 évig élnek, az ennél hosszabb élettartam már ritkaságnak számít. Az állatkertekben persze tovább élnek, de a 18 év már az állatkerti tigriseknél is tekintélyes kornak mondható, különösen hím állatok esetében, akik rendszerint rövidebb ideig élnek, mint a nőstények.

Az idős korral járó gyógyíthatatlan betegségei az elmúlt időszakban már nagyon megnehezítették Norbi életét, s az elmúlt napokban tovább rosszabbodott az állapota. Így az állatorvosok ma reggel az állat elaltatása mellett döntöttek.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.