Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Buda lett az orangután bébi neve 2020. október 30.

Buda lett a neve a három héttel ezelőtt született orangután kisfiúnak. A név kiválasztására internetes szavazást hirdettünk, amely csütörtök éjjel zárult le. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vett a voksoláson és segítette a döntést.

Csütörtök éjjel lezárult az Állatkert legifjabb orangutánjának nevére meghirdetett internetes szavazás. A három választható név, a Buda, a Huba és a Naga közül végül a Buda lett a befutó, így az október 10-én született, háromhetes orangután kisfiú ezzel a névvel kerül majd bejegyzésre a nemzetközi orangután törzskönyvbe (ez a törzskönyv segít nemzetközi szinten összehangolni az állatkerti orangutánok természetvédelmi célú szaporítását).

A kis Buda, aki most még leginkább anyukája ölében tartózkodik, néhány hónapon belül már a második orangután bébi a Budapesti Állatkertben. Lia, a másik nőstény már augusztusban életet adott egy gyereknek. Az ő nevére ugyancsak az interneten szavazhatott a közönség, és végül Móric lett a neve. Mindkét kicsit nevelő budapesti orangután anyukának van egy-egy idősebb, hatéves lánya is, akik most érdeklődéssel lesik el anyjuktól, hogyan foglalkozik a kistesóval. A nőstény orangutánok ugyanis a természetben is így sajátítják el a bébikről való gondoskodás, a gyereknevelés fortélyait.

Állatkertünkben az elmúlt szűk három évtizedben összesen tíz orangután gyerek született. Közülük többen ma már más állatkertek lakói: az 1991-ben világra jött Tóni például napjainkban a Drezdai Állatkert egyik sztárja. Az állatkerti orangutánok szaporítása az aranyos bébik népszerűségén túl természetvédelmi jelentőséggel is bír, hiszen ezek az állatok a vadonban kritikusan veszélyeztetettnek számítanak.

Az Állatkertünkben az őszi szünet idején nemcsak sokféle látnivalóval, így például az orangután gyerekekkel, a nemrég előmerészkedett szurikáta bébivel, a tevecsikóval vagy az anyukája hátán csimpaszkodó kis sörényes hangyásszal lehet találkozni, hanem jelentős kedvezményekkel is várják a közönséget: november 1-ig a 18 éven aluliak a szokásos gyermekjegy árának feléért látogathatják az Állatkertet. Közben elkezdődött a Nyugdíjas Ősz is, amely egészen november végéig tart, a szépkorúaknak szóló, ugyancsak jelentős kedvezménnyel.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.