Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Családi balett a flamingóknál 2019. július 19.

Már tizenkilenc fióka cseperedik a rózsás flamingóknál. Legújabb kisfilmünkben a szülők mellett lévő pár napos, és a már „óvodába járó” hónapos fiókákat is megmutatjuk, és persze azt is, milyen kecsesen mozognak a fiókák és a felnőttek egyaránt.

Múlt hónapban már beszámoltunk arról, hogy egyre-másra kelnek ki a fiókák rózsás flamingóinknál. Akkor még csak 14 fióka volt, ám azóta újabb apróságok kikelésével már 19-re emelkedett a számuk. A jövevényeket most kisfilmen is megmutatjuk. A felvételeken érdemes megfigyelni, hogy amíg a legkisebb, néhány napos, egy-két hetes fiókák még nemigen mennek messze szüleiktől, az ennél nagyobb fiókák a nap nagy részét együtt, afféle „óvodai csoportban" töltik. Nem lehet nem észrevenni azt sem, milyen légiesen, kecsesen mozognak ezek az állatok, legyen szó akár a felnőttekről, akár a fiókáról. Ezért is választottuk a kisfilm aláfestő zenéjeként a Virágkeringőt Csajkovszkij 1892-ben bemutatott, A diótörő című híres balettjéből.

A flamingókon kívül egyébként sok más állatunknál is volt gyermekáldás mostanában. Így például a szürkenyakú koronásdarvaknál, a mangalicáknál és a minnesotai törpesertéseknél, a vízidisznóknál, a tigrispitonoknál, a kaliforniai kontyosfürjeknél, a muntyákszarvasoknál, az éji majmoknál és a matakóknál is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.

Vásárolj Állatkerti belépőjegyet sorban állás és tranzakciós díj nélkül a mobiloddal. Részletek