Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Családi idill a törpe selyemmajmoknál 2018. augusztus 3.

Két kölyök cseperedik a Pálmaházba látható törpe selyemmajmoknál. Ennél kistestű fajnál a felnőtt állatok sem nyomnak többet 10-15 dekánál, a kölykök pedig természetesen még náluk is apróbbak. Kisfilmen mutatunk ízelítőt a családi idillből.

Állatkertünk rendszeres látogatói előtt nem titok, hogy a Pálmaházban (amelynek bejárata felett az America Tropicana felirat díszeleg, hiszen az Újvilág trópusi területeinek állatait mutatjuk itt be elsősorban) törpe selyemmajmokkal is találkozhat a közönség. Az aprócska főemlősöknél nemrégiben gyermekáldás is volt, az egyik nőstény két kölyköt hozott a világra június 28-án. Bár a főemlősök többsége egyszerre inkább csak egyet szokott elleni, s az ikerellés aránylag ritkának számít, a törpe selyemmajmoknál fordítva van: gyakoribb, hogy két kölyök születik, és ritkább, hogy csak egy.

Jellemző rájuk az is, hogy az utódokról való gondoskodásban nemcsak az anya, hanem lényegében a teljes csapat részt vesz. Az első két hétben persze a kölykök még nagyrészt anyjukba csimpaszkodnak, de mostanában már a csapat többi tagja is szokta a hátán cipelni az apróságokat.

Az alábbi kisfilmen olyan felvételeket lehet látni, amelyeket a Pálmaházban lakó állatok egyik gondozója rögzített. Így – ha csak néhány másodpercre is – bepillanthatunk a törpe selyemmajmok családi életébe. Érdemes személyesen is meglátogatni őket, meg persze az elmúlt időszakban világra jött sok-sok további kisállatot, kölyköt és fiókát is.